В Гоце Делчев започва кампанията по изкупуване на тютюн


В Гоце Делчев започва кампанията по изкупуване на тютюн
19 Януари 2016, Вторник


„Започва кампанията по изкупуване на тютюн в Гоце Делчев, такова уверение получихме от лицензираните фирми изкупвачи“. Това съобщи заместник-министърът на земеделието


и храните Цветан Димитров по време на среща с тютюнопроизводители от Гоцеделчевския район. „Има диалог между заинтересованите страни в бранша, като фирмите изкупвачи са обещали да бъдат изкупени наличните количества от произведената продукция“, уточни той и допълни, че очакванията са тютюнът от реколта 2015 г. да бъде изкупен на 100%.

Цветан Димитров информира, че бюджетът, необходим за националните доплащания за сектор „Тютюн“ от кампания 2015 г., е осигурен. „Ангажиментът, който пое Министерството на земеделието и храните за намиране на средства, ще бъде изпълнен, като до 1 април средствата по националната преходна помощ на тютюнопроизводителите ще бъдат изплатени“, обеща зам.-министърът.

От думите му стана ясно също, че в рамките на следващия един месец се очаква Законът за тютюна и тютюневите изделия да бъде внесен за разглеждане в Народното събрание. „Производителите ще имат възможността да проследят какво се случва и да направят своите коментари в Комисията по земеделие. Разчитаме, че с приемането на Закона ще има по-добър ред и наблюдение на пазара. Промените не излизат от пазарната ориентация, държавата няма да определя цени, но се определят минимални качествени изисквания“, категоричен бе Цветан Димитров.


В категории: Съвети за земеделието , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки