Те го казаха


09 Януари 2016, Събота


„Вие видяхте как само за няколко дни каква буря се разрази и всъщност много маски паднаха. Действително има интерес към нашата вътрешна политика


да има възможност да й се влияе от страна на Турция”
очевидно това е нещо ново за министър-председателя Бойко Борисов, който коментира истерията покрай изгонването на Лютви Местан от ДПС

„Ние виждаме последните мигове в живота на ДПС като балансьор. Всъщност това е проблемът на Доган и затова той излезе от изолацията си. Сред тези, които остават в ДПС, има много по-ислямизирани депутати, които са ме стряскали с изказванията си по телевизията. Радикалните депутати, говорещи в каноните на радикалния ислям, останаха в партията"
бившият посланик в Русия Илиян Василев

„Най-често повтаряната теза не от мен, а от хората, с които се срещам - дори осъденият на смърт има право на последна дума. За последните 19 години съм защитавал почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган и в най-критични ситуации не съм позволявал да падне прашинка върху публичния му образ. Не знам с какво заслужих, дори без да ми се поиска официално оставката, да бъде свикано заседание, до което да нямам достъп"
Лютви Местан плаче горко за своята подкрепа за Турция, която го направи политически труп

„Първият ход на Лютви Местан беше да отиде в посолство на една друга държава. Впоследствие в коментари по медиите разбрахме, че отишъл там да осигури сигурността си, но всички ние знаем, че той там отиде с охрана от НСО. След това започна една преса, натиск, включително можем да кажем и заплахи върху наши активисти от Централния съвет, от парламентарната група, от местната власт, областни, общински председател. Оказваният натиск бе от служители на дипломатическото представителство на една друга държава, съседна Турция”
ДПС публично обругава довчерашния си паша в декларация

„Страната ни получи подкрепата на Турция по време на присъединяването ни към НАТО. Не само страната ни, но и Евросъюзът се нуждае от един стабилен и сигурен партньор в лицето на Турция. Най-отговорна е нашата позиция в евроантлантическа посока. Д-р Ахмед Доган бе първият български политик, който заговори за влизане в НАТО и формира приоритетите на страната за присъединяване към Европейския съюз"
българският евродепутат от ДПС Неджим Али неприкрито и твърдо защитава интересите на Турция

„Българското разузнаване или контраразузнаване са получили информация, че г-н Местан възнамерява да продаде партията си на Анкара, за да направи една партия, която ще бъде контролирана от Турция. След това държавното ни ръководство е трябвало да помисли как да постъпи - дали да арестува Местан, както биха направили преди 100 години, когато Земеделската партия е продадена на Франция и отново по време на световен конфликт. Това обаче би изострило много отношенията ни с Турция, а не бива това да се случва. Затова е било решено случаят да се представи като вътрешнопартиен конфликт и да се помоли г-н Доган да свърши черната работа, тоест Местан да бъде отстранен от всички постове и ДПС отново да се превърне в това, за което беше планирана от нашата Държавна сигурност през 1990 година - една партия, която да укротява огромната негативна енергия, събрана в българските турци след „възродителния процес”. Даже мисля, че Анкара много скоро ще изтегли и посланика си, замесен в скандала. Ще бъде измислена причина - болест или нещо друго, но той ще бъде отзован във връзка с отстраняването на Местан. Той ще бъде отзован, защото това е и негов провал, тежък провал на турското разузнаване"
шефът на Националния исторически музей професор Божидар Димитров звучи убедително. Нали и той е бил агент


В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки