Валери Симеонов: Нека се поздравим с началото на края на ДПС


Валери Симеонов: Нека се поздравим с  началото на края на ДПС
08 Януари 2016, Петък


Време е да надградим политическата стабилност с подобряване на жизнения стандарт, стабилизиране на енергетиката, с успехи срещу битовата престъпност


Fтминалата 2015 година беше повече успешна, отколкото драматична, тъй като България успя да прескочи риска от нови парламентарни избори, въпреки прогнозите, че осемпартийният парламент ще доведе до нестабилност. Напротив, видя се, че и с осем партии може да се работи в полза на България, когато лидерите на парламентарните групи преследват сериозни цели и загърбват партийния егоизъм.

Така лидерът на НФСБ и председател на ПГ на Патриотичния фронт НФСБ-ВМРО Валери Симеонов коментира отминалата година, в която коалицията беше както коректив на управлението, така и един от факторите, допринасящи за политическата стабилност.
Въпреки това, в типичния за него дух на пределна откровеност, Симеонов не пропусна да отбележи, че резултатът от политическата стабилност е прокарването на някои не толкова сериозни реформи, а не постигането на нужните успехи в икономиката и административната реформа, които да доведат до подобряване на икономическата среда и жизнения стандарт.

„Нашето разбиране на НФСБ, както и на Патриотичния фронт е, че без даване на възможности на креативния българин да разгърне своята инициативност, да се развие дребният и средният бизнес, кой знае какви постижения и промени в България няма да има”, изтъкна лидерът на НФСБ.
В тази връзка Валери Симеонов изтъкна, че целите пред ПФ остават същите – такива, каквито са залегнали в програмата на коалицията. „Една голяма част от нашите приоритети влязоха в задачите, в програмата на правителството, така че оттук нататък е нужно постоянство, за да постигнем тези цели”, посочи той. И припомни, че първостепенно място сред тези цели има отстраняването на кадрите на ДПС от властта – нещо, което вече се случва и дава резултат.

По думите на председателя на ПГ на ПФ именно тук трябва да се търси причината за драмите в ДПС, а не някъде другаде, на юг или на изток, вън от границите на България. В анализа си Симеонов подчерта, че ДПС започва да се раздира от вътрешни противоречия, вкл. и защото вече е лишена от голяма част от своите икономически източници, поради което е станало изключително „незаконното, брутално и антидемократично” финансиране от Турция.

Всъщност Валери Симеонов от дълго време прогнозира, че в ДПС ще настъпи разпад, вследствие на който в парламента – поне в това 43-то Народно събрание – ще има представители на две протурски партии.
Низврегването на Лютви Местан и пропъждането му от ДПС, последван от още нейни депутати, потвърди тази прогноза, в която, между другото, няма никакъв излишен драматизъм.

„Не може да очакваме някакви драматични промени просто защото колкото по-крайни позиции заема ДПС или съответно двете протурски партии, които явно се очертават, че ще има в парламента, толкова по-фатално е за тях. Между другото, ние сме свидетели на етапите на разпадане на ДПС. Всъщност с това мога да поздравя всички наши сънародници и всички патриоти в България – с началото на края на ДПС”, подчерта Валери Симеонов.

„Но няма защо да се занимаваме от Коледа до Ивановден само с ДСП какво е станало, защото по-важно е друго - това, че ДПС губи своя електорат. От 460 хиляди гласували за ДПС на парламентарните избори през октомври 2014-а, през октомври 2015-а гласуваха 260 хиляди. ДПС губи своето значение в българския политически живот и аз мисля, че този процес е много положителен за България и можем да очакваме едни много хубави новини през тази година”, прогнозира той.

В потвърждение на думите му, на 7 януари бившият председател на ДПС Лютви Местан претърпя медийно фиаско в опита си да хвърли светлина върху случващото се в етническата партия в драматичния за нея последен месец.
Местан за пореден път заигра с евроатлантическата тема, прокара внушение, че е „стъпил на руска мина“ и заплаши, че няма да се откаже от политиката. Което на практика означава, че той действително се кани да оглави втора протурска партия. Каквито и стъпки да предприеме обаче, времето за ДПС започна да тече обратно, още с влизането на ПФ в парламента.


Какво (не) каза Местан на 7 януари

* На въпрос дали ще напусне политиката:
Няма да се уплаша. Страната се нуждае от евроатлантическото направление. Оставам в политиката. 12 дни показах, че мога да издържа на бой с медийни бухалки. Опитах се да спася ДПС от образа на проруска олигархична партия, но някои от решенията ми бяха определени като грехове.

* За декларацията за сваления руски самолет:
Декларацията ми не е гаф. Тя е написана в една от стаите на НС. Там има достатъчно много колеги, включително и представители на сегашната тричленка, която управлява ДПС. Всички ръкопляскаха по съвест. Не знам обаче дали по съвест гласуваха изключването ми заради тази декларация.

* Какво целял с неговата политика:
Прозрях истината, че пътят на ДПС към властта минава към дясното. Управление с дясното би означавало признание за качественото израстване на ДПС и освобождаването от митологемите. Играл съм ролята на наивен, романтичен сапьор, без да съм наивник, който да маха мините. Някъде преди Коледа стъпих на руска мина и се случи една безпрецедентна война.

* Къде е Турция в неговата политика:
България трябва да има стратегически осмислени отношения с Турция. Този въпрос е императив пред нашите избиратели. Има проблем с отношението към Турция, много анализатори възприемат съвременна Турция като образа на някогашния османски владетел. Турция е стратегически партньор и има нужда от нарочна стратегия за отношенията с Турция, от която България може да извлече полза.

* За посещението му в турското посолство:
Възползвах се от престоя си там, за да осигуря по частен път собствената си безопасност и тази на семейството си.


В категории: Интервю , Горещи новини

3
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
3
Hetty
07.08.2016 21:37:43
0
0
ariceliii1 (21 hours ago) Show Hide -1 Marked as spam Reply | Spam :) She is so hot!!! Di629d5&7#; you see her sex tape? U can see the uncensored version of the sextape at xrude. net i just found this grotesque comment and didn't know where else to post it! i want to report him for abuse~
2
doma na zemedelieto targoviata
09.01.2016 07:17:59
0
0
ami kato se analisira politikata na nashite novi sajusnizi ot NATO EC koito sa okolo 30 darshavi narodi strani moshe da se vidi koja politika e za balgarite kato hristianski slavjanskogovorjashti narod naj podhodjashta za novite predisvikatelstva pred nato i ec
germania e v sloshni vsaimnootnoshenia s turzia taj kato tam shivejat okolo 8 miliona turzi i kurdi mnogo ot tjah sa simpatisanti na sivite valzi i na mit
s rusia imat golemi ikonomisheski interesi i okolo 500 hiljadi izselnizi ot bivshia sozkonzlager za usa imperiata nie sme bivsha gubernia vasalna satelitna na tehnite glavni konkurenti po sveta komunistisheskata imperia
za turzia sme bulgaristan bivsh kurdistan v kojto shivejat okolo njakolkostotin turzi koito vapreki she imat balgarski pasporti sa lojalni na turskia sultan erdogan ostavat za primer avstria ,slovenia ,garzia ,ungaria italia ,ispania dania ,finlandia ,skandinavia , koito sasdadoha zakoni za zashtita isamozashtita i otbrana i samootbrana na tjahnoto naselenie i tesi zakoni osobeno v tesi strani e dobre da se isushat analisirat i njakoi ot tjah priloshat i v balgaria dori i da ne e v interes na balgarskata i nebalgarskata oligarhia v balgaria i isvan balgaria i taj kato moite promenlivi mnenia popadat i v hora balgari i nebalgari to po umnite mi prijateli gi talkuvat v moja polsa i v tjahna polsa a hitrite mi neprijateli gi prodavat isdavat v tjahna polsa dori i da vredi na neshii interesi .zatova tesi koito sa isdavali i prodavali moi mnenia koito sa sastaveni ot mnogo raslishni mnenia i ot presa televisia radio to da badat ustanoveni ,globeni i parite ot globite da se dadat na mene zashtoto iskam da otida sas sobstveni pari po kurorti da si lekuvam mashashnata psihisheskata fisisheskata preumora da si vazstanovja regeneriram LJUBOVTA ,LIBIDO ,POTENZIA ,FERTILNOST ,RADOST OT SHIVOTA za da moga da pomagam na sebe si na rodnini ,prijateli po dobre .
1
doma na zemedelieto targoviata
08.01.2016 18:23:37
0
0
ami dpc dvishenie za prava i svobodi se obezsmisli prava ,svobodia ima no pari njama zatova dpcp dvishenie za prava svoboda pari bi bilo po polesno i edno dvishenie za sozialisazia i evropeisazia a ne za turzisazia ziganisazia ili komunisazia e moshe bi dobra alternativa
a az shte dam saglasie za ,,MADEJRISAZIA ,,,
a na vseki moga da mu shelaja i poshelaja tova koeto toj mi shelae i poshelava
za da ima vsaimen isras na ljubovta ni
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки