НФСБ през 2015 г.: Успешни инициативи и грижа за бъдещето на България


НФСБ през 2015 г.: Успешни инициативи и  грижа за бъдещето на България
По предложение на ПФ бе удължена защитната ограда на границата ни с Турция, за да бъде спрян притокът от незаконни мигранти от Сирия и Близкия изток
08 Януари 2016, Петък


Родолюбците предложиха множество законопроекти за подобряване на родната икономика, защитиха националните интереси и отстояваха достойно патриотичната кауза в парламента

Автор: Десант

През изминалата година „Национален фронт за спасение на България“ продължи да се доказва като патриотична и родолюбива сила, за която интересите на държавата и нацията са над всичко. Голяма част от постиженията на формацията през 2015 г. са свързани с народните представители на партията в рамките на парламентарната група на коалицията „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“. В Народното събрание родолюбците не отстъпиха от своите принципи и последователно изпълняваха приоритетите в своята предизборна програма.

„Успехът на Националния фронт беше  в това, че благодарение на разумната и последователна политика, която водихме в парламента, запазихме и стабилизирахме това управление, което в никой случай не е най-доброто. В рамките на тези четири партии, с които подкрепяме управлението, смятам, че най-големият успех е, че България има едно сравнително стабилно ръководство“, заяви в края на годината лидерът на НФСБ и председател на парламентарната група на ПФ Валери Симеонов в интервю за „Фокус“ в последния ден на годината.

Основната задача на партията на СКАТ в Народното събрание – отстраняването на ДПС от висшите ешелони на властта, в голяма степен е изпълнена и продължава да се изпълнява, в резултат на което много от кадрите на протурската партия в държавните институции бяха освободени.
Едно от най-важните събития през изминалата година е съдебната реформа, която започна с промени в Конституцията.

„Патриотичният фронт беше главният фактор да се съберат 180 гласа, нужни за прокарване на решителните реформи. По настояване на НФСБ бе проведено едно извънредно заседание, след което бе постигнат консенсус. Това е много сериозен знак към българското общество от българския парламент, че когато е обединен, той може да взима сериозни и отговорни решения и за това категорична е заслугата на Националния фронт“, обяви председателят на НФСБ.
В началото на 2015 г. патриотите станаха инициатори за удължаване на защитната ограда на границата ни с Турция, за да бъде спрян притокът на незаконни мигранти от Сирия и Близкия изток.

По инициатива на родолюбивата коалиция на 21 януари 2015 г. парламентът гласува промени в Закона за обществените поръчки (ЗОП). Те позволяват в случай на защита на националните интереси, важни обекти като оградата да могат да се изграждат без обявяване на държавна поръчка. „Времето показа, че огромният бежански поток, който заля Европа, беше минимален в България и една от основните причини за това беше, че България вече има една стабилна ограда на най-критичните места.
Потокът от бежанци е спрян и неслучайно британският премиер Дейвид Камерън дойде да види съоръжението“, подчерта Симеонов.

Също в началото на годината по настояване на родолюбците бяха възстановени спрените от 1 януари 2015 г. 33 пътнически влака, обслужващи предимно малките населени места. След намесата на Патриотичния фронт (ПФ) държавната субсидия, осигуряваща съществуването на тези линии, бе възстановена.
На 4 март по предложение на ПФ бяха приети промени в Закона за горите, с които се ограничи незаконната сеч. След това Народното събрание прие двумесечен мораториум за износ на необработена дървесина, което бе важна част от програмата на Националния фронт.

Една от най-големите заслуги на Патриотичния фронт е решението на Народното събрание от 24 април 2015 г. да признае в специална декларация масовото изтребление на арменците в Османската империя в периода 1915 - 1922 г. Самата дата 24 април пък се обявява за Ден на възпоминание на жертвите.
Отново през април стана реалност и друга точка от предизборната програма на НФСБ - чрез промени в Закона за събранията, митингите и манифестациите бяха въведени строги санкции за агитацията на език, различен от българския – нарушение, вършено от емисарите на ДПС години наред.

Като председател на Временната комисия за ревизия на енергетиката Валери Симеонов не допусна повишаването на цената на тока за битовите абонати. В резултат на дейността на комисията бяха разкрити огромните кражби в американските ТЕЦ „Марица Изток 1 и 3“, десетките ВЕИ-та, както и злоупотреби в столичната „Топлофикация“.
През юли Патриотичният фронт внесе и специален законопроект за предсрочно прекратяване на договорите за производство на електрическа енергия, в който се предлага механизъм за прекратяване на неизгодните за България договори с американските електроцентрали. Предложението ще бъде разгледано в края на януари 2016 г.

Съгласно предложенията на родолюбците за купуване на гласове вече се предвиждат от 1 до 7 години затвор, а за фалшифициране на изборни резултати - от 1 до 5 години.
В самия край на 2015 г., на 3 декември, депутатите от НФСБ от групата на Патриотичния фронт внесоха предложение за промени в Закона за акцизите и данъчните складове, с което се целеше да не се повишава облагането на домашно произведената ракия над 500 литра, както бе решено в Народното събрание през ноември.
„Това бе удар срещу домашните производители - сега тези с казан между 500 и 1000 литра ще трябва да плащат двоен данък. Така, вместо да се увеличат приходите от повишените акцизи, ракиеното производство тотално ще мине в зоната на сивата икономика, а уредите за дестилация ще се изпокрият в мазетата“, подчерта Валери Симеонов.

Той добави и че по инициатива на народните представители от ПФ бяха заделени в държавния бюджет за 2016 г. повече средства за читалищата, музеите и библиотеките, както и за допълнително финансиране за развитие на културните институции в страната.
В своята парламентарна дейност народните представители от родолюбивата партия предложиха множество законодателни инициативи в защита интересите на гражданите, които обаче не бяха приети заради политическите сметки и далавери на управляващите от ГЕРБ и Реформаторския блок.

Един от примерите за това е, когато в началото на годината Патриотичният фронт се изправи срещу монополите и банковото лоби в защита на българския народ, като внесе законопроект за отмяна на чл. 417 от ГПК. Благодарение на сегашното съдържание на този член монополистите у нас имат все още правото, без да уведомяват длъжника, да се снабдяват с изпълнителен лист.

През 2016 г. Националният фронт ще продължи да отстоява своите позиции и да работи за патриотичната кауза и интересите на България. Приоритетите са заложени в нашата програма и те не могат да се сменят от година на година, каза в навечерието на 2016 г. Валери Симеонов.
Един от най-важните ще бъде пак енергетиката, където са нужни сериозни промени. Отделно, патриотите ще предложат законопроект за реорганизация на МВР, с който да се осигури по-сериозното присъствие на униформени в циганските гета и малките населени места.

Подготвени са мерки, свързани с облекчаването на условията за развитие на дребния бизнес и създаване на възможности за развитие на земеделието в малките стопанства. Депутатите от ПФ ще насочат усилия и върху затягането на режима в митниците и оттам - за осигуряването на повече средства в бюджета, с които евентуално би могло да се подпомогне и пенсионното дело с цел повишаване на пенсиите и доходите на гражданите.


Времето на ДПС тече в обратна посока, заяви Валери Симеонов от трибуната на парламента Временната комисия за ревизия на енергетиката разкри нечувани злоупотреби в американските ТЕЦ „Марица Изток 1 и 3“ и в скандалните ВЕИ-та Една от заслугите на патриотите е признаването на арменския геноцид Депутатите от ПФ работят по законопроект за реорганизация на МВР, с който да се осигури по-сериозно присъствие на униформени в циганските гета

В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки