Обратна връзка


08 Януари 2016, Петък


Бумерангът на злото


Който мисли и прави зло на другите, то рано или късно му се връща на главата. А дори може да се предаде и на поколението на злодея. Така разправяха старите хора по нашия край. И животът всекидневно потвърждава колко верни са техните думи. Примери за това – колкото искаш.
Наш съсед, миньор, на погребение на дядо си заявява пред събралите се роднини: „Не можа ли да умре и баба ми, та поне с един масраф да ги оправим!“. Не минаха обаче и два месеца, и при катастрофа в рудника същият тоя „внук“ бе затрупан и загина нелепо. И бе погребан току до пресния гроб на дядо си.

В махалата ни върлуваше един бабаитин на име Перо Геренски, по прякор Келешът. Още от малък той се правеше на голям побойник, скандалджия и все с колове и ножове плашеше своите комшии. Хората се страхуваха от него и го отбягваха. Прочул се беше Перо като изкусен лъжесвидетел по съдилищата и някои хора срещу пари го наемаха, за да спечелят заплетено дело. Но съдиите се усетиха, че лъже безобразно и дори не го допускаха в съдебната зала.
Келешът ходеше винаги с дебел бастун в ръка, който му служеше като оръжие в честите му схватки по улиците. Но в едно от тези сбивания късметът му изневери. Един обиден  негов роднина здраво го халоса по главата с градински кол. Ударът се оказа фатален... 

Не по-добра съдба сполетя и брат му Гендо. Той, за разлика от Перо, не плашеше хората с колове и ножове, а се подиграваше по отвратителен начин с тях. Най-много се гавреше с инвалидите и бавноразвиващите се деца, имитирайки недъзите им. Но съдбата скоро му сервира жесток урок. Той имаше две момчета, здрави и прави до десетата си година. Но след тази възраст заболяха от някаква неизлечима болест и останаха неподвижни. Помина се скоро и жена му и той сам трябваше да се грижи за тях. И Гендо взе да се движи из квартала като призрак –  брадясъл, мръсен, подпухнал...

Като че ли някакъв жесток бумеранг се бе стоварил върху главите на двамата жестоки братя. Те така си и отидоха от тоя свят, отритнати и презрени от всички.
Бумерангът на злото отмъщава не само на обикновените хора, но и на високо издигнати политици, погубили хиляди невинни хора. Да си припомним трагичната съдба на Хитлер, за зловещата прокоба, която тегне над наследниците на Сталин, за възмездието, което получиха Садам Хюсеин и либийския диктатор Кадафи.
Бумерангът на злото не прощава на никого.

Никола Динев,
Пловдив


В категории: Горещи новини , Трибуна

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки