Бабини рецепти за лечение на контузии на коляното


28 Декември 2015, Понеделник


В този брой публикуваме няколко изпитани народни рецепти, споделени от Мира Пейчева от бургаския квартал Рудник.


Ето какво пише тя до редакцията.
„Преди 5-6 години синът ми получи усукване на коляното и много куцаше. За да го излекувам, приложих следната рецепта:
100 г черен оман (от аптеката) се сипват в буркан. На каквато височина билката е напълнила буркана (някъде към 2-3 см), още толкова се налива обикновена ракия и за оставя да преседи 24 часа.

За това време оманът е поел течността и е набъбнал. Колкото му е станала сега височината, която заема в буркана, пак толкова ракия още се долива. После се слага на тъмно и се разбърква няколко пъти на ден. След 5-6 дни мазилото е готово за ползване, като с него се маже болното място.
Така за няколко дни синът ми се оправи. Същата рецепта използвах и аз, когато се контузих веднъж при слизане от стълба. Страшните болки, които изпитвах, преминаха бързо и се оправих без лекарска помощ.

Веднъж пък получих травма на коляното и то започна да събира течност, която лекарят изтегли със спринцовка. Но след известно време болното място отново отече и взе да се събира вода. Тогава приложих една друга рецепта.
Вземат се по 125 г краве масло, лой (от овца или коза) и пчелен восък. Всичко това се стопява на водна баня и се смесва добре.

От някой стар чаршаф се изрязва една лента, която се полива със сместа с помощта на лъжица, докато добре се напои. Когато изстине, материята се втвърдява. Тогава се нарязва на парчета, достатъчно дълги, че да се завият около коляното, като го покрият изцяло.
Всяка вечер се поставя едно такова парче, което се бинтова, за да не пада, но без да се стяга. Преспива се с него и то се оставя и през деня. Процедурите се правят 40 дни. При мен след тази терапия болките изчезнаха и коляното ми престана да събира вода“.


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки