Най-любимата риалити звезда на България


Най-любимата риалити звезда на България
Кой каза, че чалгата е мъртва!
19 Декември 2015, Събота


Chalga is not dead!*

Автор: Веселин Максимов maximov@desant.net

Стана 20,00 часа. И изведнъж като зареваха с пълно гърло от телевизора едни водещи, че ей сега, ние, нещастниците, пълните смотаняци, невзрачните граждани, дето всеки ден се стараят за увеличаване на брутния обществен продукт (БОП за икономистите) на Родината, ще видим коя е „най-любимата риалити звезда на България“.

Даже малко се уплаших за живота и здравето на жената водеща. Така врещеше, та помислих за момент, че ще й изхвръкне гръцмуля. Слава Богу (бе, млада е, нека се радва на деца и внуци), мъжът водещ я отменяше от време на време за най-въпиющите крясъци.
Оставих ги като фон, за да съм в крак с актуалните любимци на целокупната българска публика. Аз може и да не харесвам такива тъпи чалги, ама хората искат да им се коментира каквото гледат вечерно време по най-гледаните телевизионни шоута.

Така де! На кого му дреме, че през разградената ни граница с Турция ежечасно влизат стотици млади и здрави мъже с особен блясък в очите, които милозливият и свръхчовешки Европейски съюз нарича „горките майки с деца, бягащи от ужаса на войната в Сирия“.
За най-любими чалги (простете, звезди) се бяха класирали бивш футболист с доста скромно минало, руса чалга с големи цици, нелепа дебела жена и откровен педераст с мания за величие.

Може и да е имало други, но съм ги изтървал, докато един месец се тръшках вкъщи, за да се възстановя от операция на гръбнака. Чак тогава осъзнах колко съм зле откъм актуални тежнения на целокупния български народ (щото през това време гледах преимуществено „Нешънъл Джеографик“ и „Дискавъри Ченъл“).

Уплахата ми взе доста сериозни размери, изпотих се. Ами, аз например никога не съм знаел, че откровеният педераст бил английски лорд и изобщо бил върхът на обноските, остроумието и пример за младото поколение у нас, което сутрин, преди първия учебен час пуши нервно цигара с ясната мисъл, че след това гадните даскали ще го облъчват с напълно ненужни знания за бъдещия му живот (в училище и просто така…)
Няма как, занаят е! Не може, трябва да се гледа! Милички, ексклузивни (таз дума я мразя, вече няма да я използвам, обещавам ви), красиви послания на дебелите деца на най-значимите българи в телевизионното шоу. Адско напрежение и накрая ние, нещастниците, пълните смотаняци и т.н. (виж по-горе) разбираме, че най-любимата ни „Биг старс ол брадър“ е… чалгата.

Разбира се, че е тя. Чалгата много отдавна е национална политика, загледайте се във всичко около вас. Ако бях прононсиран социолог и „сърцевед на народа“ (това ми обясняваше за Елин Пелин другарката Олга Ценкова в техникума), щях да напиша мъдрите думи „Всеки народ си заслужава героите“, но не съм.
Искам някак си да се вдъхновя от изпълнението й на народни песни, със сериозен апломб, съпроводени от истеричните крясъци (повтарям ли се?) на възторжените водещи мъж и жена. Но, пусто, не мога!

Слушал съм тези бисери на народното творчество от истински народни певици. Те не изглеждат както „най-любимата телевизионна звезда“ на всички българи. Някои от тях са леко дебели. Други – сухи като фиданка на неплодородна земя. Но винаги са ми изглеждали истински.
Те са почти напълно непознати в момента. Възрастни жени, разнесли славата на България по света. Една от тях, с която съм пил ракия, е пяла пред Джордж Харисън от „Бийтълс“. Гласът на друга е в совалка, която броди из Космоса. Ако ни срещне извънземен разум, от цялата ни планета ще чуе първо нея.

Но се отнесох, а за чалгата като най-любима българска телевизионна звезда си говорихме. Чалгата е обект на страстни обсъждания.
Чалгата я защитават на екрана други чалги, които също като нея изпяват първите два реда от песен на Уитни Хюстън, нагло заявявайки „Аз певица ли съм или лукова глава!“ Цели предавания са посветени на искрените и неподправени взаимоотношения на чалгата с откровения педераст с манията за величие. В студиото я обсъждат чалги от по-друг ранг.
Завехнали манекенки, работещи обсъждачки в студио. Модни корифеи - прикрити педерасти, обидени от липсата на интерес към тях. Тъпоглави девойки, завършили техникум по обществено хранене, известили гордо своето съществуване с участие в подобни предавания за най-любими телевизионни звезди.

Чалгата е най-любимата телевизионна звезда у нас. И ако се вярва на организаторите на това порно, тя не се самовъзпроизвежда отнякъде. Произвеждат я вашите есемеси, които пускате, за да я подкрепите в тежката и изнурителна битка срещу нелепата дебела жена, футболиста с незапомненото минало и откровения педераст с манията за величие.
Знаете ли кое е най-хубаво от всичко?

Че със същото упорство пускате есемеси и за Българската Коледа и дечицата, които се нуждаят от помощ за живота си. Това е много хубаво, искрено го заявявам, имате моето огромно уважение! Което не означава, че чалгата не е най-любимата ви риалити звезда.
Прочее, както ви се харесва. Има такава пиеса от Уилям Шекспир. А той няма как да ви стане любимата телевизионна риалити звезда. Не щрака с пръсти и не си върти гъза.

*Перифраза на „Пънкът не е мъртъв“, надпис по стените на Лондон в началото на 80-те години на миналия век


В категории: Коментари , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки