В отговор на вашите въпроси


17 Декември 2015, Четвъртък


Моля, публикувайте изпитани народни рецепти за лечение на гастрит



и язва на стомаха и дванадесетопръстника.
Петър Стойков,
Видин

Гастритът е възпаление на лигавицата на стомаха. Може да има бактериален произход или да е причинено от емоционален стрес, прием на голямо количество алкохол, консумация на панирани, пържени и лютиви храни, честа употреба на някои лекарства – например аспирин.
Ето и някои изпитани рецепти за справяне с проблема:

Рецепта 1: 1 с. л. копър се залива с 300 мл гореща вода. Ври 5 мин. След като изстине, прецежда се и цялото количество се изпива наведнъж сутрин преди закуска.

Рецепта 2: По 1 с. л. мента и босилек се заливат с 300 мл вряла вода. Ври 5 мин. Прецежда се и се пият по 100 мл 3 пъти дневно преди ядене.

Рецепта 3: 100 г ечемик се изпича като кафе. Смила се. В една к.ч. вряла вода се поставя 1 ч. л. от него. Ври 5 мин. Прецедената отвара се пие 2 пъти дневно на гладно.

Рецепта 4: 1/2 л зехтин и 1 кг маслини се запечатват в буркан. Стоят 20 дни на температура от 25 градуса – до печката или на слънце. След това маслините се изваждат, а от зехтина се пие по 1 с. л. 20 мин. преди ядене 3 пъти дневно.

Язвената болест е широко разпространена. Засяга стомаха, но 4-5 пъти по-често дванадесетопръстника. Типичното за това заболяване е, че се отличава със сезонен характер.
Един от факторите за появата й е емоционалният и физическият стрес и съпътстващите го нередовно хранене, ненормиран режим на живот, повишена консумация на алкохол и на цигари и т.н.
Друга причина за появата на язва е наличието на бактериална инфекция, което се установява след специализирано изследване. В този случай рецептите от народната медицина трудно могат да помогнат повече от това да облекчат симптомите, но не и да спрат развитието на болестта.
Поради това преди почването на всяко билково самолечение задължително е поставянето на точна диагноза от гастроентеролог.
Ето и някои изпитани рецепти, които могат да се прилагат след това на лекуващия лекар.

Рецепта 1 (при язва на стомаха): Смесват се добре по 50 г стръкове от жълт кантарион, грудки салеп, корен от чер оман с по 25 г стръкове от мащерка, камшик червено подъбиче и листа от градински чай. От така получената смес 2 с.л. се поставят в 500 мл  вода и се оставят да врат около 10 мин. Като изстине, отварата се прецежда и се пие по 1 в.ч. 4 пъти дневно преди храна.

Рецепта 2 (при язва на дванадесетопръстника): Вземат се по 25 г от билките жълт кантарион, листа от смрадлика, стръкове бял равнец и синя тинтява, листа мента, корени от черен оман и цветове от иглика. Смесват се добре и 2 с.л. от дрогата се заливат с 500 мл вода. Ври 10 мин., прецежда се и се пие по 1 в.ч. 4 пъти дневно преди ядене.

Рецепта 3 (на Ванга): Смесват се равни количества от билките джоджен, листа от мента, стръкове от жълт кантарион, стръкове от мащерка и цветове от лайка. 2 с.л. от сместа се запарват в 500 мл вряла вода. Оставя се да предстои 20 мин. Прецежда се и се разделя на 4 дози, които се изпиват 20 мин. преди ядене.

Рецепта 4 (на Петър Димков): 500 г леща се опичат до розов цвят, смила се и се смесва с 250 мл зехтин и 120 г пчелен мед. От сместа се взема по 1 с.л. 2 часа преди храна, като преди всеки прием съдържанието се разбърква.

Прилагането на рецептите не изключва
консултация с медицински специалисти


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки