Ансамбъл „Българе“ рекламира страната ни в Холандия


11 Декември 2015, Петък


Цели 25 концерта в различни градове в Страната на лалетата изнесе ансамбъл "Българе" в продължение на месец. Турнето, благодарение на което публиката в Холандия

Автор: Десант

 можа да види музикално-танцовия спектакъл "Това е България!", представящ богатството на ритмите от седемте фолклорни области на България, стартира на 27 октомври и приключи на 27 ноември.
Паралелно с концертите си, "Българе" популяризираха и своята марка костюми чрез оригинален ревю-спектакъл с представяне на български фолклорни танци и модни мъжки облекла с български шевици.

Проявата е съвместна с Men’s Fashion Cluster. Още в първите седмици ансамбълът на Христо Димитров получи огромна подкрепа от български и холандски институции, асоциации, бизнес организации, общности и личности. "Българе" и директорът на Men’s Fashion Cluster Деан Манев, заедно с партниращата на турнето телевизия In LIFE осъществиха многобройни срещи и интервюта във връзка с популяризирането на българския фолклор, фолкнетиката и мястото на българската шевица в българската мода.
Успешно се реализира и една от крайните цели на турнето - въздействащото рекламиране на България като туристическа дестинация. 

На 16 ноември ансамбъл "Българе" и представителите на Клъстера гостуваха в посолството на Република България в Кралство Нидерландия по покана на посланика ни ген. Никола Колев.
Радушен прием получиха и от Марияна Чавракова - търговско аташе на Република България в Кралство Нидерландия, от Първото българско училище в Амстердам - "АБВ", от Българо-холандската промишлена палата и други важни за двустранните ни отношения институции.

"Изключително сме доволни от възможността да популяризираме своето изкуство и българския фолклор в Кралство Нидерландия. Оказа се, че те имат много искрени почитатели в тази страна, където спектаклите ни се радваха на много радушен прием. За първи път от създаването си преди 13 години ансамбълът ни осъществява толкова продължително турне. Заедно с нашите партньори обмисляме следващ подобен мащабен тур в Дания през предстоящата 2016 г.", сподели за "Десант" създателят на ансамбъла, хореографът и продуцент на "Българе" Христо Димитров.


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки