Националният фронт с визия за бъдещето на Северозапада


Националният фронт с визия за бъдещето на Северозапада
На учредителното събрание на новата структура на НФСБ в Монтана присъстваха заместник-председателите на НФСБ Данчо Хаджиев (правият), Борис Ячев (вдясно от него) и регионалният координатор за София – област Стоян Стоянов
04 Декември 2015, Петък


Родолюбивата формация учреди нова общинска организация в Монтана

Автор: Десант

Десетки съмишленици и симпатизанти на „Национален фронт за спасение на България“ в Монтана учредиха своя общинска структура на 26 ноември. Регионът там е в лошо икономическо положение, има висока безработица и изключително нисък стандарт на живот. Затова и местните родолюбци възлагат своите надежди за положителна промяна на НФСБ. Това те споделиха и с гостите на срещата заместник-председателите на партията на СКАТ Данчо Хаджиев и Борис Ячев. На форума присъства и регионалният координатор на патриотичната партия за Софийска област Стоян Стоянов.

„В Монтана телевизия СКАТ има чудесен офис, който ще приюти и новосъздадената организация на Националния фронт. Мисля, че ще се получи един добър тандем, който ще помогне за популяризирането на патриотичната кауза и програмата на НФСБ за демографско и икономическо възраждане на Северозападна България“, заяви Данчо Хаджиев.
Борис Ячев отбеляза, че големият интерес на жителите на Монтана към НФСБ говори не само за растящото доверие към родолюбивата формация, но и показва, че те са доволни от инициативите и каузите, които защитават депутатите от парламентарната група на Патриотичния фронт.

„Новата организация на Националния фронт е доказателство, че в Монтана живеят истински патриоти, честни и загрижени за своя роден град хора, които искат да помогнат със собствени сили и да го променят към по-добро“, подчерта Ячев.
Новата общинска структура на патриотите в Монтана бе оглавена от Божидар Димитров, който обяви като своя първа стъпка разширяването на влиянието на партията в по-малките селища в областта.

„Икономическият живот в Монтана може да бъде възроден с помощта на средства от европейските програми, но няма подготвени кадри, които да пишат и защитават проекти. Това е една от задачите, по които трябва да се работи приоритетно. Ще заложим на стимулирането на местния дребен и среден бизнес, което ще доведе и до разкриването на нови работни места и съответно до пресичането на младежката емиграция“, очерта целите на местните родолюбци Димитров.
В работата ще му помага Гергана Николова, която бе избрана за секретар на новосъздадената организация.

„Сред първите ни инициативи е раздаването на анкетни карти, в които жителите на квартала да посочат проблемите, които ги вълнуват най-много“, отбеляза Николова, изтъквайки, че сред основните тревоги на хората се нареждат дупките по улиците, презастрояването и изчезването на зелените площи и липсата на адекватна политика на местната власт за сметосъбирането в града.
След избора на ръководство се разгоря дискусия, в която жителите на Монтана споделиха своите болки с ръководството на партията на СКАТ. Сред тях се откроява най-вече безработицата, която е обхванала почти 80 процента от населението на града. „Липсата на работни места буквално обрича на бавна смърт този древен български град.

Освен масовата безработица, тревога буди и обезлюдяването, което за последните 20 години е довело дотам, че населението в общината е спаднало с близо 50 процента. Не са за подценяване и ниските доходи на хората от Монтана, както и миграцията на младото поколение към София или чужбина, в търсене на по-добра перспектива за живот. НФСБ и депутатите от Патриотичния фронт обаче ще работят за това съдбата на този край да се промени към по-добро“, заяви в края на учредително събрание Данчо Хаджиев.
Няколко дни по-късно, на 29 ноември на събрание на общинската структура на най-българската партия в Асеновград бе избрано ново ръководство. На форума присъстваха Борис Ячев и областният координатор за Пловдив Андон Андонов.

Единодушно за лидер на асеновградските родолюбци бе избран Милко Милков.
Секретар на новата организация на патриотите стана Николай Шенков. „Израснал съм в Асеновград, който обаче през последните години бе напуснат от много млади семейства заради високата безработица Тъй като и аз самият съм баща на семейство, иска ми се децата ми да растат в своя роден град и ще се радвам чрез НФСБ да помогна това да се случи“, сподели Шенков
В края на събранието бяха раздадени членски книжки на новите попълнения на партията на СКАТ в Асеновград.


В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки