Започва прием за извънредно подпомагане на фермерите


Започва прием за извънредно подпомагане на фермерите
01 Декември 2015, Вторник


Заявления за извънредно подпомагане на животновъди се приемат до 4 декември 2015 г. в областните дирекции на ДФ „Земеделие“.


Средствата са по четирите извънредни схеми за земеделски стопани, отглеждащи млечни крави, овце майки, кози майки и биволици.
Производителите трябва да подадат заявление по образец в областната дирекция на фонда. Всеки може да кандидатства с отделно заявление по всяка от схемите:

Схема за подпомагане на база доставки и/или директни продажби на краве мляко през квотния период 2014/2015 г. с бюджет от 5 447 975 лв.
Схема за подпомагане на брой млечни крави в стопанството с бюджет от 4 470 400 лв.
Схема за подпомагане на брой овце майки и/или кози майки в стопанството с бюджет от 3 082 330 лв.
Схема за подпомагане на брой биволици в стопанството с бюджет от 283 280 лв.

Фондът приема и заявления по схемите за извънредно подпомагане на производителите на животински продукти. Субсидиите са за производителите на краве, овче, козе и биволско мляко, на овче и козе месо, които са най-силно засегнати от спада на цените в сектора. Схемите са за подпомагане на база доставки и директни продажби на краве мляко през квотния период 2014/2015 г., за подпомагане на брой млечни крави, биволици, овце майки или кози майки в стопанството.

До 10 декември 2015 г. ще бъде определен размерът на плащането за килограм краве мляко и за едно допустимо за подпомагане животно по различните схеми. Изплащането на средствата ще стадо по банков път до края на годината.


В категории: Съвети за земеделието , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки