Из старите бабини рецепти


26 Ноември 2015, Четвъртък


При хипертония в лека форма се пие сок от плодовете на червена боровинка.


Ако заболяването е от първа степен, приемат се отвари, настойки или прах от валериана.
При високо кръвно налягане в миналото са препоръчвали да се ядат плодовете на билката орлови нокти (клинавче), печен необелен картоф, сок от цвекло с мед, отвара от сушени плодове на френско грозде.

Добро средство за лечение на кашлица е отварата от гулия, както и сок от гулия с мед.
При гастрит и колит трябва да се пие сок от ряпа, зелева чорба, чай от сушени вишни и ябълки, както и сок от домашно приготвени кисели краставички, нестерилизирани.
При хемороиди в миналото са пиели отвара от жълт кантарион и кора от калина.
Циреи, кисти и фистули може да се лекуват, като се взема едно листо от мушкато, запича се леко на котлон и се налага на болното място. Сменя се на 3-4 часа.

Дископатията се повлиява от следната рецепта - 4 глави чесън се обелват и счукват на кашица. Тя се смесва добре с една и половина с.л. свинска мас и 3 с.л. пепел от лозови пръчки. Получава се мехлем, който се налага върху кръста 3 вечери подред за 2,5 часа.
Една скилидка чесън и глътка ракия сутрин, обед и вечер спират пристъпите на непрекъснато хълцане.
Киселини в стомаха се премахват като 1 ч.л. ябълков оцет се разреди с малко вода и се изпива.

При проблеми със сърцето трябва да се изяждат по 5-6 ореха на ден.
Ако човек има постоянен световъртеж, прави се следното - 1 кафена лъжичка семена от репей се накисват в 400 мл студена вода вечер. Сутринта се прецеждат и течността се изпива на части на гладно.
Незадържане на урина при възрастни: 1 с.л. листа от кипарис се вари в 500 мл вода, прецежда се и се пият по 100 мл 3 пъти дневно на гладно.

При увеличен черен дроб и болки, лош дъх в устата се пие чай от безсмъртниче.
Пристъпите на задух се овладяват като се смесят 200 г мед, 200 мл зехтин и 200 мл гроздова ракия. Пие се по една ракиена чаша (30 – 50 мл) 3 пъти на ден.
Обилна менструация се пресича, като 6 белтъка от пресни яйца се разбият и се смесят с половин чаена лъжичка лимонтузу и това се изпие. При нужда се повтаря.
Отравяне от риба - 1 с.л.мастика се разтваря в малко вода и се изпива веднага.
Счукани пресни листа от върба се налагат върху болното място при плексит.

Недостатъчна и нередовна менструация, бъбречна недостатъчност, полова слабост - 1 к.л. корен от черница ври 5 минути в 500 мл вода. Пият се по 100 мл 3 пъти на ден на гладно.
При цироза на черния дроб и кръвохрачене се пие чай от страшниче.
При проблеми с бъбреците и пикочоотделителната система помага  комбинацията от сок от лук, корени от целина и лимон в равни количества. От тази смес се вземат по 30-50 мл, разредени в 1/2 ч.ч. топла вода 10-15 мин. преди ядене в продължение на 3-4 седмици.
Пресният лук помага при проблем с потенцията. В течение на два месеца 3 пъти на ден се приемат по 1-2 с. л. прясно изстискан лучен сок.


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки