В отговор на вашите въпроси


26 Ноември 2015, Четвъртък


Интересувам се от изпитани народни рецепти за лечение



на доброкачествено туморче на левия бъбрек.
Денка Димитрова,
Бургас, жк „Славейков“

Според д-р Васил Василев от Клиниката по урология на Университетската болница „Александровска“ в София, най-честите доброкачествени туморни формации на бъбрека са кистите. Другите два вида са ангиомиолипомът и онкоцитомът, които се срещат много по-рядко.
В едно официално издание на Европейската асоциация по урология обаче кистите в бъбреците не се класифицират като тумори, а такива са само посочените по-горе ангиомиолипом и онкоцитом.

За болния човек проблемът обаче съвсем не опира в терминологията или подредбата в една или друга класификация, а до поставената точна диагноза от лекар-специалист. Нещо, което винаги съветваме нашите читатели да направят преди да започнат каквото и да е лечение с народни средства.
И винаги напомняме, когато се изпращат въпроси до нас с молба да поместим изпитани народни рецепти, да се цитира в тях и точната диагноза. Защото без нея дори и най-добрият билкар е в състояние да даде само общи съвети, които може и да не помогнат.

В нашия брой 39 от 2 октомври 2015 г. поместихме на същата тази страница пет народни рецепти за лечение на кисти на бъбреците в отговор на въпрос на друг наш читател - Тодор П. Митрев, с. Лещница, община Сандански, Благоевградска област. Първата от тях горещо ни бе препоръчана от хора, който са я прилагали върху себе си. Тя е следната:
Четири листа от широколистен живовлек се запарват в 400 мл вода. Оставя се да изстине и се прецежда. Пие се по една винена чаша преди хранене. За 2 месеца кистата на бъбрека ще изчезне напълно.

Тъй като обаче сега ние не знаем как точно е диагностицирано „доброкачественото туморче на левия бъбрек“ на нашата читателка от Бургас Денка Димитрова и дали това въобще е направено, няма да повтаряме останалите вече публикувани рецепти, а ще предложим на нея и други хора с подобен здравен проблем народни методики за лечение на останалите два вида тумори на бъбреците.

Рецепта 1: Използва се 20-процентна спиртова настойка от прополис. От нея 4 пъти на ден се приемат по 20 капки в чаша хладка вода. Курсът на лечение е 4 месеца.

Рецепта 2: 100 г наситнени плодове от шипка се заливат с 500 мл вряла вода. Оставя се да престои 50 мин. на водна баня. Прецежда се. Получената течност се приема топла в обем не повече от 2 ч.ч. на ден.

Рецепта 3: 50 г ленено семе се заливат с 350 мл вряла вода и се оставят да врат на слаб огън в продължение на 15 мин. Прецежда се и течността се оставя на изстине. От нея се пие по 50 мл на гладно сутрин, веднага след ставане.

Рецепта 4: 2 с.л. изсушени цветове от картофи се заливат с чаша вряла вода и се оставят да преседят 3 часа в термос. После се прецежда и  течността се изпива на два пъти - сутрин и вечер - 30 мин. преди храна.

Прилагането на рецептите не изключва
консултация с медицински специалисти


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки