Те го казаха


21 Ноември 2015, Събота


„Ние насила никой не може да задържим в България. Няма да правим затвори, за да ги задържаме, ако не искат да стоят.


Има хора, които са задържани във вътрешността на страната и връщани в бежанските центрове, откъдето те отново бягат”
премиерът Бойко Борисов

„Петнадесетгодишен афганистански мигрант е бил бит и обран от полицаи на българската граница. Двадесетгодишен негов сънародник, строителен работник, описва преминаването си през страната като „много лошо изживяване”. Говори се и за случаи на насилие, при които били използвани кучета, вода или пистолети. Някои от мигрантите разказват също, че са платили по 2500 евро, за да бъдат вкарани от трафиканти в България”
английският вестник "Дейли телеграф" цитира доклад, финансиран от британската хуманитарна организация „Оксфам”, изготвен въз основа на свидетелства на мигранти, преминали пеша от България в Сърбия 

„По-добре куче в Германия, отколкото човек в България”
мигрант в молбата си за убежище в Германия

„Кажете ми поне едно нещо, за което България да не е обвинена, да не са спрени "европейските" пари, да не е осъдена от Европейския съд??? Ами тогава да кажем „чао” на ЕС и да се оправяме както можем, стига сме им пазили задника!”
коментар под новината в „Дарикнюз.бг”

„Гърците правят на западняците един много хитър византийски номер: регистрират с грешни данни арабухите и после ако се опитат да им ги върнат като място на първа регистрация в ЕС, византийците казват при нас такъв мангал с тези имена и прочие регистрационни данни НЯМА. Значи не е за нас, а си го взимайте вие. Ето така трябва да правят и нашите. Нали баба Меркел казваше: Елате! Всички ще ви приемем. А сега реве, че не може да приеме повече и се опитва да ни ги натресе на нас”
друг коментар под същата вест

„Не се притеснявайте, имаме контрол над бежанците"
валията на Одрин Дурсун Шахин към посланика на България в Турция Надежда Нейнски

„Винаги можем да спорим кое е справедливо и кое - не. В Швейцария и Германия например няма винетки или пътни такси за по-малкия клас пътища, но там имат голям пътен данък. При нас отпадна пътният данък и имаме винетки, това е начин да събираме пари и да инвестираме в пътища. Няма как с магическа пръчка да станат по-хубави пътищата. Винетната система предполага актуализация от около 5 лева на година. Реалната цена на винетката е 150 лева, но не взехме това решение, защото подобна цена щеше да е трудно поносима за хората"
строителният министър Лиляна Павлова довежда до бяс шофьорите с неадекватните си бръщолевения

„Реалната цена и на заплатите ни е 2000 лв., но ние ви ги плащаме на вас !!!!!!!!! В Германия и минималната цена за един час работа е 8,50 евро, но тук е толкова за 8 часа, така че госпожо, си заврете реалността отзад !!!!!!!!”
коментар в интернет под тази новина

„В този мандат сме взели решение да не повишаваме цената на винетката. Все пак имаме ангажимент цената да е социално поносима. Това е причината да се търси баланс и социално приемлива цена"
същата Лиляна Павлова, през април тази година, преди изборите


В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки