Ислямизмът не е за подценяване


20 Ноември 2015, Петък


Управляващите и органите по сигурността трябва да знаят, че играе ли мечката у комшиите, ще играе и у нас

Автор: Христо Христов

Маркс  е казал: „Религията е опиум за народите”. Може и да е така, но аз не съм против религията. Всеки човек е свободен да има свои вярвания. Религията по начало е в служба на доброто. Аз я приемам като традиция на различните етноси, а не като мистика. Историята говори, че при все това извращения и жестокости при изповядването й винаги е имало. Нямам отрицателно отношение към нито един етнос – има място за всички на земята. Нека обаче взаимно се зачитаме.

Това, което се случва по света на религиозна основа, е престъпно и осъдително.  Разни ислямистки организации всяват несигурност на планетата Земя.  Тези ислямизирани фанатици не зачитат живота на останалите хора. Ежедневно по света се извършват атентати, и то главно от ислямистки организации.
Осъдителни бяха атентатите на 11 септември в САЩ. Сега ежедневно се съобщава за терористични действия в Ирак, Либия, Сирия, Афганистан, Нигерия, Москва, Мадрид и къде ли не. Последните убийства в Париж са върхът на безчовечието. Всичко това поражда недоверие към хората, изповядващи исляма.

През осемдесетте години на миналия век в България беше на посещение делегация от Йеменската демократична република. Тогава Северен  Йемен беше отделна република с прокомунистически режим. Делегацията се водеше от секретаря на партията Али Насър Мохамед.
Членовете й бяха на кратка почивка в Родопите. Пожелаха да ловуват на мечка. Беше топъл августовски ден. Всички бяха облечени със зимни дрехи, дори шалчета си бяха сложили.

Не липсваше и силният арабски парфюм. Поставихме ръководителя на подходящо място и отстрани наблюдавахме. При гонката мечката отиваше право при него. Но в последния момент усети парфюма му и се върна. Оттеглихме се от пусиите и седнахме на една поляна.
По едно време Али Насър Мохамед ми поиска автомата „Калашников“, който носех. Заложихме му мишена и той започна да се упражнява в стрелба. Истината е, че беше точен. След време в пресата се появи съобщение: „Али Насър Мохамед свикал заседание на йеменското политбюро и с автомат „Калашников“ застрелял всичките”.
За такива животът е нищо. Всичко това дава повод да се отнасяме с недоверие към изповядващите исляма. Радикалният ислям, който не подминава и България, е сериозна заплаха за Европа и света.

Последният случай в Париж потресе света. Французите, пък и другите европейски страни, в интерес на демокрацията и толерантността, от дълги години приемат хора от цял свят. Става ясно, че по-голяма част от тези терористи са отгледани от самите европейски държави. Това говори за слаба бдителност.

Така е и в България, където шетат ислямисти в Пазарджик, разни ислямистки емисари в Родопите и други места с мохамеданско вероизповедание. Управляващите и съответните органи по сигурността трябва да знаят, че играе ли мечката у комшиите, ще играе и у нас.
Нееднозначни са оценките по тези въпроси в нашата страна. Разни псевдополитици и псевдоучени подценяват тази опасност, дори призовават за толерантност. Всеобхватната турска инвазия срещу България е на същата основа.
Да си припомним думите на Юлиус Фучик: „Хора, бдете!”.


В категории: Международна политика , Горещи новини

3
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
3
Един Анонимен
23.11.2015 13:42:07
0
0
Господ да пази България от тероризъм и бомби.След случаите в Париж никаде в света нее сигурно...Ангели Божии да пазат българската земя от войни и терор.Исус Христос е пазил цар Давид в битките в някогашен Израел-Господ-Твореца Ни да ни пази всички български граждани.Библията.[bluescreen]
2
playboy parfjumsho tabakov m
23.11.2015 13:00:05
0
0
religiosni ideologisheski etnisheski vojni sa neshelani i e dobre da se isbjagvat ikonomisheski vojni meshdu firmi i kompanii koito mogat da prerasvat v golemi vojni se slushvat balgarite kato ne goljam narod e dobre da se prikrepjat kam golemi sajusi kadeto po dobre mogat da si zashtitavat interesite i kato se znae she ponjatieto fashisam idva ot italianskata duma ,,,fasho ,,koeto osnashava snop prashki koito pootdelno se shupjat lesno no zaedno trudno kakto go e kasal i bashata na fashisma na ,,,snopa losovi prashki,,, balgarskia han kubrat to e dobre balgarite koito ne iskat da badat edna prashka ot snopa losovi prashki da badat zadravi silni kato zdrav prash vmesto prashka za da mogat da ozelejat i pootdelno. a pesenta na legionerite i brannizite v internet you tube ,,,ne shte me nij bogatstva ne shteme nii pari ,,, da se promeni
osavremeni kato se premahne ne i stane ,,,shteme nij bogatstva i shteme nii pari ,,,za da imame po shtaslivi badnini i da shivem v mladini
1
playboy parfjumsho tabakov m
21.11.2015 12:50:47
0
0
spored mnogo balgari i nebalgari ne e dobre da se postavja edna narodnost pod edin znamenatel zashtoto ima bedni mirni mohamedani hriariani evrei i t.n.
ima i mirni bohati hristiani mohamedani evrei i meshdu tjah njakade poveshe njakade po malko prastapni organisazii az lishno predposhitam da shiveja kato zdrav bogat svoboden playboy po kurorti v balgaria i po sveta kato balgarski proishod kosmopolit vsred zdravi bogati svobodni prijateli i da se gordeja s takiva balgari kato shahmajstora topalov ,futbol spezialista stoishkov ,i drugi dostojni balgari no investiram s predimstvo samo v tosi rod i narod s kojto imam mnogodetno semejstvo s ljubima shena kato za mnogodetno semejstvo predposhitam evropejski vid hristianka taj kato njakolko miliarda evropejski vid hristiani sa sheneni za evropejski vid hristianski partnjori
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки