Наши деца ще описват лицата на миграцията


20 Ноември 2015, Петък


След като прекарат известно време в Брюксел, родните евродепутати така се опияняват от европейските ценности, че започват да творят такива врели-некипели,

Автор: Диана Славчева

че едва ли и самите те осъзнават нелепостите, които раждат главите им!
Миловидната Мария Габриел например вече седем години наред (тя вече кара втори мандат в ЕП) обявява ученически конкурс „по въпрос от дневния ред на Европа“. Няма лошо. Стига да не зомбираме родните тийнейджъри в налаганите от Запада трактовки по редица злободневни проблеми. Като с горещата тема за миграцията, на която е посветено тазгодишното издание на творческата надпревара, организирана от нашенката с европейско депутатство.

Българските осмокласници и учещите в девети клас, които решат да пробват перото си, за да спечелят наградите в конкурса – посещение на Европейския парламент в Брюксел и поощрителна визита в нашето Народно събрание, ще трябва да пишат есе на тема... „Лицата на миграцията”(?!).
Интересно е да разберем откъде тези българчета ще имат представа какви точно са лицата на миграцията – да не би от училище да ги водят на посещения в бежанските центрове като в Пъстрогор, да речем, или пък помагат на родителите си в каналджийски афери по извозването на всякакви източноазиатски и африкански пришълци, които се чудят как по-бързо да се измъкнат от нашата страна на път към обетованите по-проспериращи европейски държави?!

Учениците пък от 10 до 12 клас ще трябва да изработят мултимедийна презентация на тема „Миграцията към Европа: можем ли да превърнем предизвикателствата във възможности?”. Ха сега, де! Хайде да видим какво ще се получи, ако някой абитуриент напише, че не можем. Нашите деца да не са изперкали като фрау Меркел, която се тръшкаше, че имигрантите ще променят Германия към добро?!

Повече от гавра е тъкмо такава тема да се обявява, и то броени дни след окървавяването на Париж от хора, проникнали на Стария континент с т. нар. бежански потоци.
„Опитът показва, че младите хора често имат много точен поглед по актуалните европейски въпроси. Смятам, че е важно да ги насърчаваме да изразяват открито своята позиция и конкурсът е именно с такава цел”, коментира Мария Габриел. Хубава работа – дотам ли опря ЕП, че да чака акъл от голобради непълнолетни как да се решат проблемите с мигрантите?! Пази, Боже!

Да помолим всевишния и да ни предпази от неразумните идеи на български евродепутати да организират абсурдни конкурси!


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки