Българският президент – не ястреб, а канарче


Българският президент –  не ястреб, а канарче
Плюнки срещу Русия, шеги и закачки, неуместни скандали – така минава мандатът на Плевнелиев
20 Ноември 2015, Петък


Росен Плевнелиев стана смешен пред целия свят, чак до безразличие

Автор: Илияна Христова

Вденя, в който потресеният от атентатите свят търсеше опора да се изправи срещу злото, а САЩ и Русия си протегнаха ръка, българският държавен глава Росен Плевнелиев заяви: „Русия готви хибридна война на Балканите, целяща да дестабилизира Европа” (?!).
В мига, в който президентът Обама покани колегата си Путин в коалицията срещу „Ислямска държава”, а той приятелски му отвърна, че Кремъл се нуждае от Белия дом, Плевнелиев заяви: „Много ефективен и сигурен начин за Русия да дестабилизира Европа е през Балканите, затова Путин се фокусира върху това. Нашето послание до ЕС, до генералния секретар на НАТО, нашите партньори и западни съюзници е, че Балканите трябва да бъдат в центъра на европейската политика за сигурност”.

Журналистите от „Индипендънт он сънди", пред които той изрече тия думи, правилно схванаха, че нашият държавен глава иска НАТО и ЕС да се изправят срещу Русия.
И то точно в тази критична за Стария континент и света като цяло ситуация.
В момента, в който редица европейски държави обявиха, че затварят граници, а и че самият „интеграционен модел” е под въпрос, Плевнелиев изрече: „Обединена Европа би допуснала най-голямата си грешка, ако пренебрегне основните си ценности и допусне затварянето на границите си за тези, които са различни и чиито живот е в опасност”.
Думите му прозвучаха на световен форум, честващ 70-годишната от създаването на ЮНЕСКО.
Сякаш напук на фундаменталните бръщолевения на нашия президент, по света започнаха да правят точно обратното – още същия ден САЩ се заеха с обмислянето на закон срещу приема на бежанци, а 27 щата заявиха, че нямат никакво намерение да ги настаняват на територията си.

Но неадекватните реакции на Плевнелиев не спряха дотук. Когато президентът Путин нареди на руските ВМС да считат френските за партньорски, българският държавен глава се оплака, че сайтовете на правителството, парламента и ЦИК били атакувани от хакери, зад които, разбира се, стоял Кремъл (?!). Дори близките до президента ни медии не смогват да замажат изречените от него глупости.

„Аз не съм чак такъв ястреб” – скромно коментира Бойко Борисов по адрес на родния държавен глава, когото сам посочи навремето. Плевнелиев обаче не е ястреб, а канарче. Дори толкова раболепен пред САЩ човек не схваща, че ситуацията на планетата се е променила и изисква друго поведение, ако ще и пак да е в услуга на Вашингтон.

Впрочем, дори господарите не обичат лакеите. Те ненавиждат слугите. Напълно е възможно догодина да изберат човек, към когото хранят уважение и той да им е фаворитът за президентския пост.
Във вторник АБВ настоя за оставка на Плевнелиев. В сряда БСП заяви, че ще се присъедини към консултации за искане на импийчмънт.

Извън тази суетня, трябва да призовем: Господин президент, спрете се! Забранете си сам да говорите! Вредите не само на България! Самият вие толкова много се изложихте с изказванията през последните година-две, че думите ви вече не предизвикват смях, а безразличие!
Все пак има и добра новина – никой никога по света не е имал намерение да обръща внимание на Плевнелиев. Ако почне, би станало страшно.


Тези двамата не са разбрали още, че трябва да се скарат – поне така бълнува българският президент

В категории: Културен Десант

4
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
4
Кръстан
28.11.2015 22:01:36
0
0

Защо така бе мой човек "несъгласен" обявяваш тоз народ за "злото" на света. Много си черноглед и виждаш само лошото. Сигурно си му много обиден за "злините",които ти е причинил. Странна е една такава позиция, която изразявате Вие.Всички народи трябва да се уважават.Не съм срещал такава реакция срещу агресивните действия на други големи държави от твоя страна. Обявяваш народа ни за паплач. Щом има русофилска, значи има и американофили, туркофили, и т.н.Все паплач. Народ сме, но слугуваме на много господари. Доживях да чуя, че и ГОЛЕМИЯ БЪЛГАРСКИ ПОЕТ И ПИСАТЕЛ, ПАТРИАРХА НА БЪЛГАРСКАТА ЛИТЕРАТУРА ИВАН ВАЗОВ СЕ Е ПРИЧИСЛИЛ КЪМ ТАЗИ "ПАПЛАЧ". Знаеш ли, че те са стотици хиляди като него, т.е. както ги наричаш ..русофили. Прозирам, че най-много си пострадал от комунизма, който никога не го е имало в България.Имаше социализъм.Но сега социализма е разпространен във всички западни европейски държави. Такива работи.Безсмислен е този разговор, ако не го водим от позицията "всеки с невежеството си".
3
Несъгласен
25.11.2015 11:08:15
0
0
На българските русофили много им е драго когато русия ни обижда. "Братска обида"
Путин ни плю от Турция ,никайва реакция. Жириновски ни плю пак същото.Единствен Президента реагира като бългатин и русофилската ПАПЛАЧ се нахвърли срещу него.
Историята ни е пълна с примери за предателствата на русофилите.Те са тънката пръчка на руския тъпан.От Русия само злини сме получили. Тя ни натресе пещерния комунизъм ,от който 100 г. няма оправия.
2
Българин
22.11.2015 05:28:38
0
0
Това не е просто продажник , а национален предател . Срамувам се , че в Европа го броят за българин .
1
playboy parfjumsho tabakov m
20.11.2015 16:25:37
0
0
presidenta ne e jastreb ne e kanarshe ne e tigar ne e kotka ili mishka a e rasumen darshavnik kojto gleda v tesi nesigurni vremena da zapasi reda i mira v balgaria balkanite evropa i sveta i az go poddarsham misleno i s moi mnenia vapreki she mneniata na bivsh gastarbejter ,foreign OFFICE worker njamat goljama stojnost za marselivi ministri .i zatova ne se plashtat spored stojnosta im a spored lishnosta koeto moshe da e fatalna greshka .
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки