Домораслите апокалиптични „оракули“ и трусът на избирателя


19 Ноември 2015, Четвъртък


Българските читатели и зрители масирано са бомбардирани от самозвани оракули на злото. Какви ли не окултници все намират някъде медийна трибуна,


за да ни описват смразяващите форми на предвещавания от тях апокалипсис.
Няма да забравя дните преди новата 1999 г., когато една „ясновидка“ ни обеща като 3 в  1 едновременното падане на правителството, земетресение и наводнения. Нищо подобно не се случи.

Какви ли не адски знамения обаче продължават да се сипят върху и без това изтерзаните души на хората. В последно време някакъв самообявил се за гадател вече ни подготвя за катастрофални земетръси, които щели да се случат през следващите пет години, като определя дори датите им. А имаше дори случай и на почти самоевакуирал се град след подобна, насадена сред населението му, психоза.
В този смисъл едва ли на някого ще се стори чудно, че наскоро разследващ телевизионен екип под прикритие разкри продажба на дипломи за... екстрасенси.
Като данъкоплатец категорично не съм съгласен с този нагъл и безнаказан психически терор, който ни преследва почти непрекъснато от екрана на телевизиите и страниците на печатните медии.

Не вярвам на езотериците, защото книгата на книгите – Библията, отхвърля всякакви чародейства и протестирам срещу този натиск, насаждащ перманентен страх. В резултат на него голяма част от лековерните хора се поболяват, често много тежко. А всичко това удря и върху правата на човека, и върху жалката ни икономика.
Пиша като човек от Русе, който е очевидец на реакциите на хората при земетресението, което се случи в близката Вранча, Румъния, през 70-те години на миналия век. Градът ни е в сеизмологичния обсег на това огнище, а застрашените от подобни бедствия населени места в България не са малко.

Затова се гнуся от тези така наричани „гадатели“, кандидати за лесни пари и слава с Херостратов комплекс, които са способни само да насаждат страх и паника сред населението! Убеден съм, че за тях  има едни много подходящи заведения – психиатрии.
Но и затвори! Затова призовавам българските депутати да се замислят както трябва по този много сериозен проблем и да приемат поправка в Наказателния кодекс на страната, която да квалифицира подобни необосновани с нищо публични прогнози като вид тероризъм, като се предвидят и съответните наказания.

Нашите законодатели обаче трябва да се досещат, че има и едни други земетръси... Като онези след 10 ноември 1989 г., когато народът измете тоталитарната комунистическа власт или поне си помисли, че е направил това.
Също да знаят, че българското население не е стадо, както те със сигурност си мислят. И да са наясно, че народът ни е много търпелив, но не е никак далеч времето, когато така ще разтресе държавата, че всички наши непрокопсани управници ще си получат отдавна заслуженото.

Тодор Бакърджиев


В категории: Горещи новини , Трибуна

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
Един анонимен
20.11.2015 06:32:50
0
0
Съгласен съм с автора г-н.Тодор Бакърджиев,че в Библията,която е словото на Господ Исус е истината,а не в оракули,които фантазират.Да пази Исус бедна България от големи беди.[bluescreen]
1
playboy parfjumsho tabakov m
20.11.2015 06:06:14
0
0
s moite fantasii sam ponjakoga kato bivsh neposlushen gastarbejter neposlushen ushenik neposlushen trudovak neposlushen zamesnik gigolo za platonisheska ljubov neposlushen milioner neposlushen seljanin neposlushen ljubovnik neposlushen playboy neposlushen galaktikos no znam she ima v interneta i po knisharnizite mnogo materiali za prorozi orakuli ot drevnosta kato delfi do sega po sveta meshdu koito sa i nostradamus zelestina mohamed isus hristos messing kajsi ali baba baba vanga i mnogo drugi no na 100 % ot tjah verojatno 1-2 % sa posnavali nalushvali po 4-5 % ot vasmoshni sabitia .i verojatno sa posnavali na tesi koito naj mnogo plashtat i na tesi koito sa zaslushvali da im se kasva vasmoshnite istini a njakoi sa she vseki moshe da dade tova koeto ima
da prodade dade pod naem podari tova koeto ima shelae da go dade prodade podari spodeli dade pod naem i e negova lishna intelektualna materialna i drug vid sobstvenost i taj kato shoveka e vremenno sastojanie na substanziata i vsishko koeto moshe da ima e vremenno koeto vsevishnia gospod mu e dal razreshil vremenno da bade i ima to po zakonite na dominoto vlasta na shaushesku be zamenena s vlasta na rumanesku vlasta na todoresku s vlasta na vasilesku, vlasta na musolini s vlasta na maslini i t .n .
zatova na balgarskia narod zemedelzi hotelieri bankeri ,milioneri ,bijuteri im trjabva mnogo dobar ideolog lider s goljama erudizia za da moshe v mir i dostojnstvo da se bori za interesite si pred balgarskata i meshdunarodnata oligarhia
takiva kato suslov ,goebels ,fidel kastro siderov ne sa podhodjashti za novite vremena .tova trjabva da badat shisneni patrioti koito da imat edno hubavo kashestvo na kotkite da ne padat nikoga na garba si ako gi atakuvat balgarski i nebalgarski oponenti kato tigri v djunglite na shoveshkite vsaimnootnoshenia
i kato pesnopojni ptizi da im e prijatno na slushatelite da gi slushat .
problemite sa she do tesi moi razmishlenia imat bezplaten dostap balgari i nebalgari prijateli i ne prijateli i se polushava njakoi si pati efekti na krivite ogledala kogato se iskrivjavat pres prismata na tesi koito gi talkuvat spored tehnite interesi i intelekti
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки