Три прости процедури за избавяне от хремата


19 Ноември 2015, Четвъртък


Известна е крилатата фраза, че хремата с лекарства минава за една седмица, а без тях – за седем дни. Въпреки това съществуват прости народни способи


ако не за пълното й премахване, то поне за нейното значително облекчаване в рамките на един до два дни.
Първата процедура включва затоплянето за около десетина минути на краката и ръцете в гореща (40-45 градуса) вода с разтворена в нея морска сол. После се прави масаж.
Започва се от ръцете и по-точно от нокътя на палеца на ръката, който е свързан с носа и с дихателните пътища въобще. След това се масажират останалите пръсти.
После се преминава върху масаж на стъпалата, който се прави най-добре с дебела точилка на двата крака едновременно или празно шише поотделно. Това продължава 10-15 мин., докато стъпалата още повече се затоплят.

Втората процедура включва използването на фитонцидите. Те се съдържат в най-голямо количество в лука. Нарязва се на ситно малко от него, увива се плътно в марля и се поставя в ухото. Както е известно, то е свързано с носа и гърлото. Като първоначален ефект ще се получи парене в носоглътката, както и кихане, но това показва, че лечението е в ход.
Последната процедура е промиването на носа. Използва се слаб солен разтвор или с разтворена във вода сода бикарбонат. В носа се впръсква количеството течност, съдържащо се в един капкомер.

Добре е част от разтвора да се стече по задната стена на гърлото и носоглътката. Предимствата на содата са, че освен промиването, алкализира лигавицата на носа и гърлото, а както е известно, вирусите се развиват в кисела среда.


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки