Те го казаха


14 Ноември 2015, Събота


„Рапортите са 12 към момента, но има голяма вероятност те да се увеличат многократно.


Тази цифра може в един момент да нарасне до 4000-5000 души, което наистина е силно обезпокоително. Ние имаме приблизително 1200 свободни места за офицери. Имаме свободни места за сержанти и войници. Ние няма как от утре да попълним този щат, защото офицер се става в продължение на години. Държавата инвестира сериозни пари - приблизително 160 000 лева за един офицер, и би било голяма грешка, ако ние загубим тези хора, ако направим така, че тези места останат незаети, защото ние няма откъде да ги вземем. Няма как да внесем отнякъде офицери”
Николай Ненчев, министър на отбраната, стига до прозрения за „натовската” ни българска армия

„Протестите с блокиране на кръстовища и пътни артерии като Орлов мост беше единственият начин, чрез който в последните години различни социални групи са успели да постигнат своите искания. Това насърчава всеки следващ и затова сме свидетели на тази незаконна форма на протест. Но когато става въпрос за полицаи, които трябва да дават пример за спазване на закона, не мога да бъда толерантна. Като че ли дефицитът на уважение от страна на институциите не беше преодолян"
националният омбудсман Мая Манолова вади двоен аршин за протестите

„Има голям проблем с обучението на кадрите в МВР. Голяма част от тях не могат да използват оръжие, не знаят как се свалят дактилоскопични доказателства, което е много опасно. Има много аспекти, които трябва да бъдат променени и не толкова съотношението между състава на улицата и чантаджиите. Проблемът е, че не знаят как да изпълняват служебните си задължения”
председателят на парламентарната вътрешна комисия Атанас Атанасов

„Някой се опитва да убие полицията. Тонът на премиера Бойко Борисов беше крайно заплашителен. Бяха ни отправени заплахи и в министерството от страна на вътрешния министър Румяна Бъчварова за наказание, уволнение и съд, защото действията на колегите ни били незаконни"
заместник-председателят на Управителния съвет на Синдикалната федерация на служителите в МВР Борислав Мазнев

„Има нарушена комуникация между ръководството на МВР и синдикатите”
заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов се изживява като бивш вътрешен министър

„Промените в сектора не могат да се правят така, както ги прави финансовият министър. И ако действително това е предварително уговорено и е със знанието на премиера, това означава, че не му се управлява повече. След протестите заради орязаните социални придобивки на служителите на МВР системата ще напуснат хората с достойнство и ще останат само „мишките”
бившият вътрешен министър Емануил Йорданов

„Това, което ме притеснява истински, виждайки част от протестиращите, е страхът от това какви хора ни охраняват. Защото ние никога не сме отказвали диалог, а вчера гледах клипове във Фейсбук и останалите социални мрежи, където част от протестиращите полицаи в поведението си не се различаваха от феновете на футболните агитки. Считам, че служителите на реда трябва да са пример за това какво не трябва да се прави"
премиерът Бойко Борисов за „своите” полицаи, които преди наричаше „орли”

„Опитите и на Цветанов, и на Местан, и на псевдомедии, които заливат съзнанието на българина напоследък с платени публикации, да внушат преди изборите, че реформаторите нямат да успеят и ще се провалят, рухнаха. Опитите да внушат след изборите, че ние не сме успели, се сблъскват с числата. Имаме вече 540 общински съветници при 240 на предишните избори. Вече имаме над 10% от общинските съветници. Цветанов и Местан говорят едно и също, и то с едни и същи неверни числа"
Радан Кънев от Реформаторския блок в поредна оплаквация за враговете на блока

„Постъпват все повече разузнавателни данни, че терористичната групировка „Ислямска държава” възнамерява да се внедри на Балканите и да дестабилизира обстановката там. Балканите се оказаха плодородна почва за ИД, когато тези опитни бойци се връщат, нараства рискът или от разпространение на радикализацията, или от терористични действия на Балканите и в други страни от Европа”
притеснителна публикация във вестник „Вашингтон таймс”


В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки