Диктатурата на ГЕРБ вече е видима в ОбС - Бургас


Диктатурата на ГЕРБ вече е видима в ОбС - Бургас
В Народното събрание за телевизии може, в ОбС - Бургас - не
13 Ноември 2015, Петък


Диктаторските методи на мнозинството на ГЕРБ в бургаския Общински съвет достигнаха своя връх. На заседанието на местния парламент на 10 ноември 2015 г. бяха приети

Автор: Десант

промени в Правилника за работа на ОбС, които ще позволяват управляващите да налагат волята си безпроблемно, а опозицията ще е лишена от възможността да контролира дейността на герберите.
Според новия правилник докладна записка, която е отхвърлена, няма да може да бъде входирана в следващите пет месеца. По този начин се ликвидира изцяло възможността за повторен и по-подробен дебат по редица възлови въпроси в морската община.

Продължителността на изказването на общинските съветници пък се ограничава само до две минути, което още повече ограничава възможността за дискусия.
Остава и ограничаването на достъпа на телевизионни камери до залата на ОбС, което бе наложено през миналия мандат.

Това лиши бургаските данъкоплатци от възможността да следят дейността на своите избраници и отвори пътя за съмнителни сделки в ущърб на гражданите, за каквито в „Десант“ многократно сме писали.
Всички тези скандални промени противоречат на практиката на Народното събрание, където всеки законопроект може да бъде внасян само след три месеца, а заседанията се предават пряко по телевизионните канали.


В категории: Бургас , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки