Отхвърлиха ветото на президента, търси се нов шеф на военното разузнаване


06 Ноември 2015, Петък


С голямо мнозинство – 159 гласа „за”, 15  „против“ и 2 „въздържал се“ – народните представители отхвърлиха ветото на президента  Росен Плевнелиев


върху текстовете от промените в Закона за военното разузнаване, въвеждащи изискването службата да се ръководи от кадрови военнослужещ с висше офицерско звание и най-малко 10 години стаж в системата.
Това решение е доста изненадващо, тъй като на 20 октомври парламентарната комисия за контрол на службите препоръчва на Народното събрание да не приема повторно поправките в закона за военното разузнаване или иначе казано – да подкрепи ветото.

Убеденост, че ветото ще бъде подкрепено и сегашният директор на военното разузнаване Йордан Бакалов ще може да остане на поста си демонстрира преди време и премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Всъщност той публично обяви, че ще има президентско вето преди още то да бъде наложено и освен това заяви подкрепата си за Йордан Бакалов. Същото направи и военният министър Николай Ненчев, който не прие подадената от Бакалов оставка с аргумента, че ще изчака Народното събрание да се произнесе по ветото на президента.


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки