Те го казаха


31 Октомври 2015, Събота


„Всъщност беше направен опит да бъда убит. Този, който ме удари, беше полицай и заради него ми правиха операция.


Ако бях ударен 2 сантиметра по-нагоре, щях да остана без око. Бях влачен и ризата ми е скъсана, извиваха ми ръцете и ме ритаха, но аз не се оплаквам, защото разбирам, че на тези полицаи им е било наредено да го направят от Цацаров и Борисов“
Волен Сидеров се вживява в срамната си роля за пореден път

„В тези и други публични, парламентарни и непарламентарно-криминални прояви на лицето наблюдаваме картина на ескалиращи симптоми, които световноизвестният психотерапевт Ото Кернберг сполучливо е формулирал като злокачествен нарцисизъм, разгърнати на фона на необичайно задържащи се хипоманийни епизоди и протичащи с относително типична изразеност на съпътстващи прояви като: раздута (завишена) самооценка с наличие на оценки за грандиозност; прекомерна психомоторна възбуда, мисленето е под речеви напор, съчетано с летеж на идеи и засилена потребност от публични изяви, недискретност, склонност към риск, забавления и прекомерно харчене на пари, завишена сексуална активност и не на последно място раздразнителност и агресивни нагласи. В разсъжденията и изразните средства наблюдаваме враждебно нюансирани елементи, характеризиращи мизантропски убеждения, конфронтационни възгледи и параноидни интерпретации. Не бива да се подминават и странните метаморфози в поведението в условията на така наречени "граждански арести", при които са налице както действия от репертоара на органите на реда и закона, така и същевременно очевидни асоциални такива, характерни за нарушител на обществения ред, които без съмнение свидетелстват за дълбок вътрешен антагонизъм и морален релативизъм. Особеният апломб и вживяване в ролята на полицай е специфичен детайл, който ни намеква за малоценностни чувства и инфантилни по природа копнежи за преодоляването им чрез имитационни властови превъплъщения.
част от анализа на профайлъра Росен Йорданов за обърканата личност на Волен Сидеров

„С поведението си Волен Николов Сидеров и Десислав Чуколов в съучастие са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост. Освен това, Сидеров принудил студентка в НАТФИЗ да предаде мобилния си апарат, с цел да бъдат изтрити от него снимки, като употребил за това сила - държал и стискал китките на студентката, докато тя не пуснала мобилния си апарат"
част от мотивите на държавното обвинение за искане имунитета на двамата депутати от “Атака“, които безчинстваха в театралния институт

„Това е най-доброто, което могат да направят Сидеров и Чуколов, като се има предвид, че те това и търсят. Сидеров се сражава в момента с упадъчната софийска младеж - нещо, което е абсолютна антитеза на неговите избиратели, сражава се с полицията, тоест влиза в ролята на политически репресиран. Получават се силни тези и антитези. Няма нужда от протести срещу него. Въобще в следващите месеци ние ще се занимаваме с това, което е сюжет за Сидеров и той ще си го отиграва, защото ще има и парламентарна процедура, ще има игра с имунитети. И само се представете как за пореден път се хващаме за това нещо"
хладен и верен анализ на социолога Първан Симеонов.

„В последните дни българската общественост стана свидетел на безпрецедентно поведение от страна на лидер на политическа партия и народни представители от същата партия, които нахлуха в автономно българско висше учебно заведение. Използвайки имунитета си, те агресивно публично нападнаха български студенти. Съюзът на артистите в България като творческа организация изразява своето възмущение от извършените действия на провокация към младите ни колеги и към младите хора в България. Никой, който си позволява подобно поведение, не може да се крие зад депутатския си имунитет. МВР да преследва закононарушителите и да пази гражданите, СЕМ да отнеме лиценза на телевизия "Алфа" и да сезира прокуратурата за насаждане на омраза, да бъде свален депутатският имунитет на Волен Сидеров, Десислав Чуколов, Илиан Тодоров и останалите участници в скандала, и срещу тях да бъдат предприети съответни действия"
из декларацията на Съюза на артистите в България

„Съвсем случайно попаднах. Аз си вървях по улица „Гурко” в посока „Раковска” по тротоара. Отивах да изпълня свой служебен ангажимент, а до мен лавинообразно тълпа, униформени, напред залитане, назад. Събориха ме униформените, и те отстъпваха, свалиха ме на земята с белезници и ме вкараха в патрулната кола. Всичко се разви за две секунди. Аз после разбрах за какво става дума. Имаше доста хора, едните бяха на улицата, другите на тротоара. И както се прави снежна топка, така към мен започна да се приближава огромна тълпа. Не помня дали видях Волен Сидеров. Днес гледах някакви клипове, там сме близо един до друг. Днес получих обвинение, съвсем официално ми е връчено, не мога да коментирам нищо по случая. Не е било умишлено. Всичко съвсем случайно се случи по това време на тази улица, и аз, че съм бил там”
бизнесменът Камен Попов разказва приказки от 1001 нощ


В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки