Въртим се в кръг без компас


Въртим се в кръг без компас
Карикатура: Николай Арнаудов
29 Октомври 2015, Четвъртък


От последните парламентарни избори насам няма ден, в който в Народното събрание да не стане дума за фашизъм. Депесарите, воглаве с Лютви Местан, не спират да обвиняват



Патриотичния фронт, че представителите му „говорят с езика на омразата и провокират етническо напрежение“.
Според основните постулати на фашистката държава в нея е налично установяването на еднопартийна система, срастване на партия и държава, унифициране на целия обществен живот, авторитарен начин на мислене с култ към националния водач, съществуване на концентрационни лагери, поставяне на изпълнителната власт над законодателната, кукловоден парламент и фарсов характер на изборите.

Системата у нас вече 26 години не е еднопартийна. Дори бележим непрекъснато рекорди по отношение броя на съществуващите партии. По стар навик обаче повечето български избиратели гласуват по традиция за пет-шест основни политически формации и няколко коалиции. И макар вече в Конституцията ни да го няма прословутият член Първи, всяка партия, която дойде на власт, управлява така, като че ли той съществува, поставяйки на всички ключови държавни постове свои верни кадри. Оттам насетне, надолу по йерархията – до ниво области, общини и кметства, пак поставя начело предани партийни функционери, уреждайки им бизнеса и превръщайки ги в милионери.

Бидейки във властта, управляващият елит се разпорежда с медиите като чорбаджия.
За обща наша радост концентрационни лагери няма. Но за сметка на това, доста райони са превърнати в гета или приличат на пустинни и лунни пейзажи. Из цялата страна цари беднотия, мизерия, безработица и отчаяние... Но пък сме свободни! Ако искаш ще имигрираш, кеф ти е и свободно да умреш!
Няма ден, в който редовият български гражданин да не е мачкан, унижаван и дори малтретиран – монополисти безнаказано го ограбват до шушка, бандити го убиват за жълти стотинки...

И къде можеш да се оплачеш?! Арменският поп, вече е чак... в Страсбург!
Но благодарение на „вътрешната миграция“, която отколе се активира по избори с масовата промяна на адресни регистрации, както и с активната покупко-продажба на гласове, мнозина политици си гарантират изборни победи. И така – до края на света.
В крайна сметка излиза, че няма как да наричаме патриотите „фашисти“, след като воюват срещу сегашния ред в държавата и срещу цялата корумпирана политическа върхушка. И ако статуквото продължава да се запазва, народът ни ще продължи да се заличава и да изчезва постепенно от лицето на Земята. Но както е казал един друг вожд, титулуван като Бащицата на народите, „Има човек – има проблеми, няма човек – няма проблеми“.

Спас Вутев,
гр. Елин Пелин


В категории: Горещи новини , Трибуна

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки