Те го казаха


24 Октомври 2015, Събота


„Многократно съм казвал, че руската дипломация е изключителна. В момента може би външният министър Сергей Лавров е най-добрият дипломат в света.


Използват всеки един случай да създават внушение. Винаги съм знаел, че както православната ни църква и народът обича руския народ, така и самият аз. Но едното е история, памет и признателност, другото са сметки. Когато ни продават най-скъпия газ десетилетия наред, ние не можем да сме доволни от това и търсим диверсификация и по-ниски цени"
премиерът Бойко Борисов, както никога ясен и на място

„В разгара на гражданската война в Сирия, разпалена от външните господари на правителството на БСП, ДПС и "Атака", България е жертва на невиждана досега вълна от сирийски бежанци и което е най-тревожното - поне половината от тези бежанци не са от Сирия, а от други мюсюлмански държави - като Ливан, Тунис и Йордания, където "Ал Кайда" има най-силни позиции. Това може да доведе, а вероятно вече е довело, до инфилтриране на ислямски терористи на българска земя, което ще има драматични последици за вътрешния ред. „Националният фронт за спасение на България” предупреждава управляващите, че е срината не само външната граница на Европейския съюз, но най-вече националната ни сигурност”
из декларацията на „Националния фронт за спасение на България” по повод истерията с нелегалните, прииждащи у нас

„Върховният комисариат за бежанците към ООН е дълбоко шокиран от случая с убития афганистанец в близост до българско-турската граница миналата нощ. Осъждаме това, че се е стигнало до насилие, вследствие на което е загинал мъж, търсещ убежище"
Борис Чеширков, говорител на Върховния комисариат на бежанците към ООН, говори срещу български граничар, защитил Родината

„От полицаи, които са били по границата, знаем, че случаят не е точно такъв - те викат, ако се налага блъскат мигрантите (виждали сме подобни сцени от репортажите от границата между Гърция и Македония) и дори ги замерват с камъни. В никакъв случай обаче те не могат да стрелят. Причината е проста - защитата на държавната граница е важна, но човешкият живот е много по-голяма ценност”
вестник „Капитал” ревностно защитава своето финансиране от чужди фондации, срещу интересите на България, давайки акъл как трима полицаи могат да спрат 54 агресивни нашественици късно през нощта

„Ние помагаме и ще помагаме с каквото можем на бежанците, които вече са попаднали в нашето Отечество, и не ги делим по вяра и народност, но считаме, че нашето правителство в никакъв случай не трябва да допуска в страната ни повече бежанци“
достойно становище по въпроса на Светия синод на Българската православна църква

„Това е нещастен случай. Истинските убийци са трафикантите на хора. Всякакви коментари от политически ангажирани хора, които слагат етикета „убийство" или „непрофесионализъм", са много рязко против българските институции. Можем да кажем само едно - Гранична полиция е българска институция и българските институции до доказване на противното действат професионално и в интерес на държавата"
вицепремиерът Меглена Кунева този път не прелива от пусто в празно

„Случаят с мигранта край Средец е трагичен инцидент и това не е нашата политика към бежанците. Страната ни няма политика на насилие срещу бежанците, но в тази изключително сложна ситуация служителите са действали изключително смело и рисково, с цел да спасят ситуацията"
министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова достойно защитава своите служители


В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки