Местната власт продължава да си затваря очите пред беззаконието на Чукалята


Местната власт продължава да си затваря очите пред беззаконието на Чукалята
Георги Дражев вика полиция заради преградения общински път
23 Октомври 2015, Петък


На 21 октомври екип на телевизия СКАТ заедно с общинския съветник Георги Дражев се опита за пореден път да премине през незаконната бариера, поставена на общински път,

Автор: Десант

водещ до строящия се в момента нов сарай на Ахмед Доган на нос Чукалята.
Охранителят обаче не ги е пропуснал, научи „Десант“. Основанията на пазача да спре журналистите са дежурните – преминаването било забранено, тъй като на 300 метра по-навътре, на самият бряг на носа, се извършвало строителство.
На мястото обаче, където са поставени бариерата и специалното помещение за охранителите, както вече сме показвали на нашите читатели, липсва задължителната информационна табела, в която се указват бъдещото предназначение на строежа, кой е инвеститорът, какъв е срокът на строителството и пр. данни.

След разговор със своя началник, пазачът посъветва Дражев и екипа на СКАТ да се обърнат към общинската администрация, тъй като тя била разрешила поставянето на тази временна бариера.
Но повиканият полицейски патрул установява, че това не отговаря на истината. В будката на охраната липсват както документ, забраняващ свободното преминаване по общинския път, така и такъв, удостоверяващ, че бариерата е поставена законно.

В крайна сметка със съдействието на полицията, Дражев и журналистите на националната медия са допуснати да преминат зад бариерата и да заснемат изграждащата се сграда от действителните граници на строителния обект.
Така става видно, че там се строят оранжерия, сутеренни пристройки, яхтено пристанище, които не са описани в Подробния устройствен план на двата имота, върху които близка до ДПС фирма строи вече втора година. Самата основна сграда пък се издига много над разрешените й 7,5 метра в ПУП-а.

След като екипът на СКАТ, Георги Дражев и полицейският патрул вече са в непосредствена близост до границите на обекта, група от други охранители прави опит да осуети заснемането на изобличителния материал, включително и чрез упражняване на физическо насилие.
На следващия ден общинският съветник входира в Апелативната  прокуратура и в Община Бургас сигнал за незаконно ограничения достъп до морския бряг по общинския път.

„Всичко това е в разрез със законите на страната и прокуратурата трябва да потърси от виновните отговорност за длъжностно престъпление“, заяви той пред камерата на СКАТ.
При това, става дума не само за заграбване на златно парче земя по морския бряг, но то е и на стратегическо място, откъдето може да бъде проследяван целия трафик в Бургаския залив, добави Георги Дражев.
Според него ставащото е красноречиво свидетелство за феодализацията на България, в резултат на която всеки, който се е сдобил с малко повече пари и власт, може да си прави каквото му скимне на територията на страната.

Парадоксалното е, че строителството на тази огромна сграда и съпровождащите го закононарушения стават пред очите на кмета на Бургас Димитър Николов. Но всъщност той не за пръв път остава сляп и глух пред погазването на законите и общинските наредби, когато става дума за фирми от обръчите на Доган. Може би не е случаен фактът, че антиконституционната партия ДПС заяви наскоро, че ще подкрепи неговата кандидатура за трети кметски мандат.
Гражданите на Бургас обаче очакват реакцията на институциите.


Журналистите вече са в сарая на депесарската фирма. Въпреки полицейската охрана, те получават заплахи от хората на Доган Георги Дражев входира сигнал до Община Бургас от името на СКАТ

В категории: Бургас , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки