Откриха ловния сезон за дребен дивеч и дива свиня


Откриха ловния сезон за дребен дивеч и дива свиня
13 Октомври 2015, Вторник


От 1 октомври официално е разрешен ловът на дребен дивеч и дива свиня. Сезонът ще продължи до втората неделя на месец януари в свободни територии,


а в оградени площи  - до последния ден на февруари 2016 г. Групово и индивидуално ловуване на дребен местен дивеч се извършва в събота, неделя и в дните, обявени за официални празници, а на водоплаващ дивеч - след 1 януари и в сряда.
Груповото ловуване се извършва само през деня – един час преди изгрева и един час след залеза на слънцето. От Изпълнителна агенция по горите напомнят, че ловното оръжие е лично и не се предоставя на никой, дори на правоспособни ловци.

При използване на гладкостенно (гладкоцевно) оръжие по време на групов лов на дива свиня се забранява употребата на сачми с диаметър над 6 мм. Разрешени са само боеприпаси тип „куршум“. Задължителен е инструктажът преди лов.
Преди започване на ловния излет ръководителят на лова проверява наличието на ловен билет, членска карта и документа за носене на ловно оръжие и попълва разрешително за лов, посочват от ИАГ.
На санкция подлежат ловци, които не са екипирани с шапка или облекло с ярък сигнален цвят при групов лов на дива свиня и на дребен дивеч. Забранена е употребата на алкохол преди и по време на лов.


В категории: Съвети за земеделието , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки