С 10-сантиметрови токчета по кметските коридори


С 10-сантиметрови токчета по кметските коридори
В тази сграда ще тракат 10-сантиметрови токчета
09 Октомври 2015, Петък


В следващите три години по мраморните коридори на кметството в старопрестолния град чиновничките, които са преобладаващата част от персонала,

Автор: Здравка Христова

ще почукват и ще се поклащат върху десетсантиметровите токчета на служебните си чепици от естествена кожа. Те ще красят краката на дамите от великотърновската общинска администрация, дори и тези в предпенсионна възраст, и ще бъдат закупени с обществена поръчка за служебно облекло и обувки.

За общо 652 522 лв. Общината във Велико Търново ще напазари представителни дрехи, работни костюми и обуща за своите служители. Възложението е подписано от доскорошния кмет Даниел Панов (ГЕРБ), който се е устремил към нов мандат, задавайки дрескод за администрацията с пари на данъкоплатеца. Заповедта за възлагането на обществената поръчка е подписана две седмици преди старта на предизборната кампания.

Заръката е за чиновничките да се купят черни или кафяви летни сандали от естествена кожа или велур с височина на тока 9,5-10,5 см с двойна омекотяваща система за стъпалото, за да улеснява естественото движение на краката и да намалява напрежението върху ходилото с цел редуциране на умората от ходене. Не че великотърновските общинарки са си строшили краката и изтъркали подметките от джиткане напред-назад!
Зимните обувки ще са с ток с височина от 6 см и задължително с непързаляща се подметка.  Сакън да не се хързулят болярките от общината по някой заледен и неизринат от снега старопрестолен сокак.

Служебни обувки са предвидени за чиновниците и за останалите звена на общинска издръжка. Поръчката за манекенските чепици е разчетена за 146 117 лв.  За други 104 760 лв. ще бъдат купени по едно лятно и зимно сако за жените в администрацията, панталони и поли за двата сезона и ризи към тях. Дамите ще се обзаведат служебно и с шалчета.
Служителите от мъжки пол на щат в Общината пък ще се сдобият с летен и зимен костюм и по една копринена общинска вратовръзка. Служебните костюми ще имат избродирани емблеми с логото на кметството. Представителните костюми за чиновниците са с бюджет, който е една трета от парите, които общинската хазна трябва да задели за работно облекло на всички останали звена на общинска издръжка – 380 585 лв.

В търга за възлагането на поръчката може да участват кандидати, които са реабилитирани за данъчни престъпления, за подкуп, пране на пари, както и са с възстановени права след присъди за участие в организирана престъпна група и престъпления против собствеността и стопанството. Офериращите ще трябва да представят мостри на платовете и кожите, от които ще бъдат изработени дрехите и обущата, както и снимки на костюмите и чепиците.


В категории: Общини , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки