Луд ли е Москов, или много хитър?


Луд ли е Москов, или много хитър?
Петър Москов често смайва обществеността с чудатостите си
09 Октомври 2015, Петък


Здравният министър Петър Москов взриви България с изявлението, че от догодина в болниците ще се влиза с пръстов отпечатък.

Автор: Илияна Христова

„Така ще е ясно кой наистина е лекуван, няма да се източва касата”, заяви той преди няколко дни. Това било мярка, която ще спре фиктивното лечение, при което здравни заведения записват болни,  но те не прекарват и ден там.
На въпроса дали мнимите пациенти няма да оставят пръстов отпечатък и пак да си ходят вкъщи, както често се случва досега, Москов отвърна: „Е, ако вие искате да направите такава измама, никой не може да ви спре”.
Стоп! Тук министърът откровено скрива истината – цялата тая далавера не се върши от пациентите. Прави се от лекарите.

И с пръстов отпечатък, и обикновен подпис, както сега, те спокойно ще „приемат” болни, които или не са такива, или не са чак толкова зле, или с неверни диагнози, благодарение на които се източват средства. И далаверата ще си тече.
Запитан в коя друга държава са практикува починът с отпечатъците, Москов посочи – в Турция. Там дори се сканирала цялата длан на пациента. Другият светъл пример бил Индия. Няма да коментираме повече напредничавостта на „иновацията”.

И за да е пълен абсурдът, здравният шеф допълни, че подобна техника щяла да се инсталира и в аптеките, за да се контролира продажбата на лекарства по касата. Като добавим и болниците, това означава хиляди подобни устройства из страната.
Може и да си мислите, че Москов е нещо превъртял – много е натоварен човекът последно време, та се е поразстроил психически.

Но пребройте аптеките и болниците в България. Умножете ги по едно. А после и по хиляди. И така ще получите милиони левове, които ще се похарчат, за да бъдат инсталирани в тях устройствата, чрез които ще се вземат пръстови отпечатъци.
Едва ли някой си въобразява, че тия милиони ще бъдат дадени чрез честен конкурс. Ясно е, че някой котарак си прави сметки, а Москов мърка около него, подготвяйки почвата.


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки