Хора на пловдивския кмет късат плакати на Славчо Атанасов


09 Октомври 2015, Петък


Гербаджиите, управляващи Пловдив, изглежда са силно притеснени от кандидатурата на Славчо Атанасов за кмет на Града под тепетата и са впрегнали служителите

Автор: Бела Чернаева

от общинската фирма „Чистота“ да премахват предизборните му плакати. От дни в интернет обикаля видеоклип, на който ясно се вижда как по тъмна доба около час преди полунощ чистачите вдъхновено разкъсват постерите на кандидата на НФСБ.
„Чистим града, имаме си график и няма смисъл да ви казваме кой ни е наредил, това ни е работата – градът да бъде изрядно чист“, коментират работниците.

А техният шеф  Иван Стоянов се опита да замаже скандала с твърденията, че се били почиствали всички стари постери (?!), не само тези на Славчо Атанасов. Мотото, с което кандидатът на НФСБ се явява на местния вот и е изписано на предизборните му плакати, е „За по-ниски данъци и за по-добър живот". Той и съпартийците му внесоха в Общинския съвет предложение за намаляване на данъчните ставки за следващата година и връщането им на старите нива от предишния мандат и започнаха подписка със същото искане. За няколко дни тя бе подкрепена от хиляди пловдивчани.

„Всички видяхме, че плакатите на Славчо Атанасов са безцеремонно и безпардонно скъсани и изхвърлени от служителите на общинското предприятие. По-страшното е, че общинските предприятия в Пловдив се използват за лична употреба на кмета Иван Тотев“ – коментира общинският съветник от НФСБ Слави Георгиев. Поддръжниците на Славчо Атанасов припомниха, че градската управа от ГЕРБ и преди е използвала общинското предприятие „Чистота" за политически цели.

На 21 февруари негови служители, качени в няколко автобуса, бяха задължени под заплаха от уволнение да присъстват на митинга в столицата в подкрепа на подалия оставка премиер Бойко Борисов. „Шокиращото е, че служителите на общинското предприятие са започнали акцията в 23 часа вечерта. На видеото добре се вижда, че на това място има и други плакати, но те не са премахнати!

Макар че кметът Иван Тотев е в отпуск, очевидно продължава да притиска нагло общинската администрация, част от която са и работниците на „Чистота“ – категоричен е кандидатът за общински съветник и съпредседател на предизборния щаб на Патриотичния фронт под тепетата Александър Сиди. Той е на мнение, че Тотев е в паника, че ще загуби изборите и затова е готов с всички средства да манипулира вота на пловдивчани, както направи през 2011 г.

Купуването и продаването на гласове е престъпление. Издател ПП НФСБ


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки