В отговор на вашите въпроси


08 Октомври 2015, Четвъртък


Моля, публикувайте изпитани народни рецепти за лечение на кисти на бъбреците.
Тодор П. Митрев, с. Лещница, Благоевградска област



Кистите са доброкачествени образувания в човешкия организъм. В зависимост от месторазположението си те са различна форма, но най-често са окръглени образувания, които имат цялостна обвивка.
По своите размери те варират от много малки - 1-2 мм, до няколко сантиметра, но в отделни случаи могат да достигнат големината на малка детска глава, например в органите и тъканите, разположени в коремната област.

Причините за образуване и разрастване на кистите могат да бъдат механични запушвания на каналчета на жлези, през които се отделя съответната външно или вътрешно насочена тяхна секреция. Хормонални фактори участват при развитието на кисти в яйчниците у жените.
Малките по размери и единични кисти обикновено не са свързани с никакви оплаквания от страна на хората, които ги имат. Заболяването се диагностицира при случайно компютърно или ехографско изследване.
Ето няколко изпитани народни рецепти за лечение на кисти на бъбреците

Рецепта 1: Рецептата е лесна и страшно ефикасна. Четири листа от широколистен живовляк се запарват в 400 мл вода. Оставя се да изстине и се прецежда. Пие се по една винена чаша преди хранене. За 2 месеца кистата на бъбрека ще изчезне напълно.

Рецепта 2: Използват се билки с диуретично и противовъзпалително действие, например боровинковите листа, магданозът, листата от мечо грозде, жълтият кантарион, лайката, копривата, салвията. Те се комбинират с билки с противовъзпалително и тонизиращо действие – цветчета от метличина, брезови пъпки, хвойнови пъпки, плодчета от жълт смил и шипкови плодчета. Трябва да се съчетаят една диуретична и две противовъзпалителни билки. Например листа от мечо грозде с брезови пъпки и шипкови плодове.

Не трябва обаче да се забравя, че приемане на отвари и запарки от лекарствени растения понякога може да се отрази зле на здравето ви. Така например съчетаването на мечо грозде и бадан (наричана още бергения) може да предизвика дисбактериоза и обостряне на заболявания на храносмилателния тракт.
При хронична бъбречна недостатъчност не трябва да се употребява билката змийско мляко, дозите на жълтия кантарион, полския хвощ и пача трева трябва да се намалят. Винаги се съветвайте с вашия лекар какво билково лечение смятате да прилагате.

Рецепта 3: В 500 мл вода 10 мин.се варят 65 листа от върба. Отварата се пие 3 пъти дневно по 1 винена чаша 15 мин. преди храна. Броят на листата се увеличава с по един всеки ден. Когато листата станат 100, водата вече трябва да е 1 литър. След това се увеличава с още 500 мл, когато станат 120. Тогава вече се пие по 1 винена чаша 4 пъти дневно пак 15 минути преди ядене.

Рецепта 4: 2 с.л. метличина се варят 5 минути в 300 мл вода. От отварата се взема по 1 с.л. сутрин преди ядене, а след това се изпива и половин чаша сок от лимон, подсладен с мед.

Рецепта 5: Трябват около 50 кокоши воденички от селски кокошки. Махат се ципите им, измиват се добре и се пекат във фурната няколко часа на 100–150 градуса, за да се изсушат. След това се смилат. Приема се по 1 ч. л. с чаша топла вода сутрин на гладно в продължение на10 дни. След десетия ден се прави пауза от 10 дни. След това лечението продължава с по 1 ч. л. с вода сутрин и една вечер, 20 мин. преди хранене. Отново се прави почивка от 10 дни, след което пак се продължава с два приема дневно. След 40-ия ден е добре да се направят съответните изследвания, за да се видят настъпилите промени.

Прилагането на рецептите не изключва
консултация с медицински специалисти


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки