Работният им ден


03 Октомври 2015, Събота


25 септември (петък), 9.00 ч. След като германският канцлер Ангела Меркел разкри, че България е поискала така наречената „гореща точка“


за настаняване на бежанци у нас, премиерът Бойко Борисов тръгна да отрича по телевизии и вестници и да се оплаква, че не са го разбрали.
“Знаем, че има проблем, защото всеки ден стотици хора идват на нашите КПП-та. Обясних на Ангела Меркел именно този проблем. Дай Боже, това да не ни се случи. Ние не искаме тези милиарди, за да приемаме бежанци“, оправдава се вождът на ГЕРБ пред БТВ. Той дори нарича скандала целенасочена атака срещу него.

„Има си едни медии-бухалки, които сами си задават въпроси и сами си отговарят, само създават скандали. Това беше много сериозно подготвена атака, която трябваше да ме уязви. Добре, че и канцлерът Меркел, и канцлерът на Австрия, и всички в Брюксел обясниха за какво става въпрос", мънка жалостиво министър-председателят пред услужливите водещи.

След това обаче застава в героична поза и се заканва на мистериозните „бухалки“: “Вече много години има хора, които си изкарват пари с мене... Нито от едните ме е страх, нито от другите. Вече десет години има подобни медийни атаки по всякакви теми - за бежанците, за икономиката, за строителните проекти, за митниците. Ще започна да се притеснявам, когато тези атаки спрат“ . Така обаче и не стана ясно кои са „лошите“ медии, защото вождът на ГЕРБ много се пази да не обиди някого.

„Смирението“ стига дотам, че дори се отрича от думите си за „лошия материал“, казани предизборно от него през 2009 г.: „Лош материал? Ако някой човек донесе запис, че съм казал лош материал, си отивам като премиер. Тези медии… измислят си една лъжа. Ако казвам думата "лош", си отивам. Не им се ще да се борим с контрабандата".
Ако някой разбира какво всъщност казва Борисов, да преведе.

27 септември (неделя), 12.30 ч. Пред репортери, докато реже лентата на нов център за радиохирургия в София, Борисов се хвали, че вече лично определя дефицита и дълговете на държавата: „Възложил съм на Владислав Горанов дефицитът да бъде два процента. Ако не излезе сметката, разбира се, че няма да оставим полицаите и военните без заплати. Обещал съм да увеличим заплатите на учителите и коледните и великденските надбавки за пенсионерите, а пък парите ги няма засега. Цели 100 млн. лева трябва да заделим. Затова ще съберем много повече пари от контрабандистите, и разни глоби“.

На въпрос, дали не се отказал от съдебната реформа с „историческия компромис“ с ДПС, вместо да отговори, премиерът продължава да се хвали, този път за сметка на Реформаторите: „Ще видите, че българският главен прокурор ще бъде 100 процента независим с огромни права – може да задържи премиер, министър, всеки. Аз съм за явно гласуване, ако Реформаторския блок са за явно, аз съм за два пъти по-явно и съм далеч по-настойчив от тях, само че те просто вдигат много шум пред телевизиите.“


В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки