Те го казаха


03 Октомври 2015, Събота


„Масовият приток на имигранти може да се използва за подобряване на положението в икономиките на Запада.


Притокът на мигранти - това e явление, едновременно предизвикващо безпокойство и в същото време със значителен потенциал за икономиката. Проблемът има сериозен социален аспект, тъй като трябва да се определи как да се гарантира, че ще има интеграция на новодошлите, а не отхвърляне от обществото. Но в същото време масовият приток на мигранти - това е и икономически шанс за страните, чието население бързо застарява или, както е в някои страни, намаляващо по численост. Присъствието на големи групи от мигранти може да осигури възможност за решаване на демографския проблем. И това добре е разбрала германската канцлерка Ангела Меркел”
директорката на Международния валутен фонд Кристин Лагард решава проблема на застаряваща Европа с пълчищата икономически имигранти от ислямския свят

„За решаването на всички кризи в Европейския съюз е необходим общ европейски подход. Важно е да адресираме кризите, още по-важно е да ги решаваме, но най-важно е да бъдем единни. Тази тема е от общочовешко значение, още повече в годината, в която сме свидетели на бежанска криза, но и на липса на търпимост, на егоизъм, популизъм и криворазбран национализъм, които шестват из Европа. Регистрираме много кризи в Европа, но не решаваме нито една от тях. Затова и естествено доверието на хората в политиката ерозира, гражданите усещат нестабилността"
президент Росен Плевнелиев – каквото и да каже, все е нелепо

„Няма значение какви решения взима Германия, те трябва да си важат само за нея. Унгарците не искат това. Бежанците и трудовите мигранти трябва да се отделят едни от други още при пристигането им в Шенгенското пространство”
унгарският премиер Виктор Орбан – последователен докрай

„Германия вероятно мисли, че населението й измира и сигурно се опитва да понижи заплатите и да продължи да набира роби чрез масова имиграция"
водачката на крайната френска десница Марин льо Пен

„Има само една страна членка, в която мюсюлманите са над 10%. В тази страна не се чувстват ислямизирани и не се колят помежду си. Тази страна се нарича България. Трябва да се намери начин да бъдат спрени тези войни, от които бягат бежанците.  Сегашното поколение счетоводители в Брюксел трябва да бъде дисциплинарно уволнено и настоящите да бъдат заместени с мислещи хора"
политологът Евгений Дайнов

„Европейската комисия обсъжда предложение, което ще даде възможност на някои страни от Европейския съюз да платят пари, за да не участват в квотната система за прием на бежанци”
ако се вярва на вестник „Файненшъл таймс"...

„Не очаквам притокът от около 8000 бежанци на ден в Европа да отслабне. Това може да е само върхът на айсберга. ООН очаква още 500 000 души да се изселят от иракския град Мосул, ако иракската армия се опита да си го върне от „Ислямска държава”
Амин Ауад, координатор за Близкия изток и Северна Африка във Върховния комисариат на ООН за бежанците

„Качиха ни в автобуси в Белград и ни докараха тук, до граничния пункт. Ние сами не знаем да стигнем дотук”
десетки имигранти, преминали от Сърбия на хърватска територия, признават пред телевизия RTL, че са били транспортирани организирано до там

„Организираната престъпност в България е основен играч в доходоносния бизнес с трафик на хора и често има малко значение дали товарът ще живее или ще умре.  България, която е член на Европейския съюз, е мост между Турция и останалата част на Европа. Нейните банди навлязоха в тазгодишната мигрантска криза с богат опит, транспортирайки всичко от кокаин до фалшиви чанти на „Гучи"
из коментар на агенция АФП


В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки