Работният му ден


26 Септември 2015, Събота


18 септември (петък) 18.00 ч. Премиерът Бойко Борисов е на среща на министрите на регионалното развитие от държавите членки на ЕС,


която се провежда в резиденцията Ексиновград. Темата е европейските инфраструктурни проекти. Вместо обаче поредните хвалби за магистрали и асфалт у нас, вождът на ГЕРБ сюрпризира с новината, че България ще приеме много повече бежанци от обещаното (официално) от кабинета само преди седмица.
„До 1200 бежанци ще приберем, ама не това е важното. Не съм спал изобщо последните дни заради създалата се в Европа ситуация с емигрантите защото положението с бежанците е трагедия“, оплаква се Борисов на репортерите. След това, без да му мигне окото, се отрича от собствените си твърдения, изречени само преди десетина дни, че праща армията да пази южната ни граница: „Войска на границата не съм пращал, но при наплив на мигранти това ще бъде сторено. Цялостната дислокация на армейски подразделения никак не е лесна работа и затова ние решихме да изчакаме с разполагане на армията по границата.“

19 септември (събота), 16.30 ч. Премиерът реже лента в Созопол. В компанията на екологичния министър Ивелина Василева той открива пречиствателна станция в морския град.
„Сърцето ми се къса, когато дадат по новините, че има разлив на фекални води. Нали знаете, че откриването на пречиствателни съоръжения е едно от най-приятните ми задължения“, споделя какво го вълнува вождът на ГЕРБ. Присъстващите журналисти обаче не обръщат внимание на това и му задават въпроси защо оградата на границата ни с Турция се строеше месеци наред, докато тази между Унгария и Хърватия бе изградена само за два дни.
Премиерът махва с ръка: „То тяхното не е ограда, тя е само намотана тел, а ние имаме граничари, патрулиращи военни и там, където я правим, я правим стабилна. Лично според мен границите няма да решат проблема, защото създават само агресия.“ Вероятно министър-председателят обмисля направо да отвори границата, за да не ядосва прииждащите тълпи.

20 септември (неделя), 14.30 ч. Бойко Борисов отново реже лента, само че този път в Ямбол, където открива ремонтираната предизборно (с евросредства) сграда на „Безистена“. Премиерът го удря на самохвалство в стил Тато: „Въпреки експеримента „Орешарски“ и загубата от близо две години, вече изпреварихме много и Румъния, и други страни. Затова и пуснаха веднага европейските фондове. Благодарение на ГЕРБ стана и софийският завод за битови отпадъци, станцията в Созопол , в Стара Загора имат прекрасен парк и градски площад”.


В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки