Пъстра палитра с новини от света


Пъстра палитра с новини от света
25 Септември 2015, Петък


Богатите продължават да си харчат парите, други трупат оръжие, трети извършват църковни ритуали срещу хомосексуалисти


Руски милиардер купи най-голямата яхта

Най-голямата яхта в света, която заедно с мачтите е по-висока от лондонския Биг-Бен и е с размер на футболно игрище, бе изработена по поръчка на 43-годишния руски бизнесмен Андрей Мелниченко, който по данни на „Форбс“ заема 13 място сред богаташите от Русия.
„Дейли мейл“ публикува тези дни снимки на „плаващата вила“, както я нарекоха медиите. Според експерти стойността й надхвърля 400 милиона евро.

Над новото морско чудо са работили френските промишлени дизайнери Филип Старк и Мартин Френсис, а самият морски съд е пуснат на вода от доковете на германска корабостроителница. Обшивката му е изпълнена от въглеводородни влакна. На места е изградена от специално стъкло, което позволява на пасажерите да наблюдават подводния свят. Управлението е напълно компютъризирано – вдигането на платната може да стане само с едно докосване с пръст на сензорния екран. 

Най-големите моторни яхти в света принадлежат на саудитския принц Ал-Валид ибн Талал и на руския богаташ Роман Абрамович. Британски журналисти са се опитали да изчислят колко струва поддръжката на подобни луксозни морски возила. По техни сметки ежегодно „плаващите вили“ харчат гориво за около 400 хиляди долара. Горе-долу толкова отива и за заплащане на застраховки, ремонт, заплати на екипажа и т.н.


САЩ се канят да „настанят“ в Германия 20 нови атомни бомби

Съединените щати се канят да разположат в германската авиобаза Бюхел двадесет атомни бомби от новия модел B61-12. Както съобщи телевизионният канал ZDF, общата им мощност  се равнява на 80 от бомбите, пуснати над Хирошима. Немски журналисти, разглеждайки бюджета на американските ВВС, са установили, че от третото четиримесечие на тази година властите в САЩ са заделили средства за окачването на 20 бомби под немските изтребители бомбардировачи „Торнадо“.

При това, още през март 2010 г. депутатите от Бундестага с болшинство са гласували да се предостави на германското правителство мандат за водене на преговори с Вашингтон за постепенно „настаняване“ на атомно въоръжение на територията на Германия. В същото време при сключването на коалиционния договор между двете страни само година по-рано – през 2009 г., са подписани планове за ядрено... разоръжаване.

Според оценки на експерти, понастоящем в авиобазата край Бюхел се намират между 10 и 20 американски ядрени бойни глави от времето на Студената война. Бомбите от типа B61-12 са значително по-точни от въоръжението, което сега се съхранява в Бюхел.
От вашингтонската организация Nuclear information projects твърдят, че такова оръжие ще бъде разположено и в авиобазите „Инджирлик“ в Турция и „Авиано“ в Италия, които в момента се модернизират.


Обама отпусна на папата... миниавтомобил

Късно вечерта във вторник, българско време, римският папа Франциск пристигна в САЩ, където бе посрещнат от американския държавен глава Барак Обама, първата дама Мишел Обама и вицепрезидента Джо Байдън. Папският самолет се приземи във военната база „Андрюс“, разположена недалеч от Вашингтон.

Пред усмихнатия поглед на Барак Обама и семейството му понификът бе натикан в малка лека кола, докато американските величия използваха за придвижването си луксозен брониран кортеж.
Главата на Римокатолическата църква пристигна в САЩ след посещението си в Куба. Затова още преди визитата му на американска територия Белият дом сметна за нужно да му изкаже поредните благодарности за участието му в процеса на нормализиране на отношенията на Съединените щати с Хавана.


Сърби поляха със светена вода трасе на гей парад

Около стотина човека, предвождани от свещеници, преминаха в сряда по улиците, по които се проведе гей парад, поливайки ги със светена вода. А един от поповете разкъса демонстративно знаме в цветовете на дъгата – символ на ЛГБТ обществото.
„През миналата година у нас имаше наводнения. Преди това ни затрупа свят. Сега пък ни мори суша. Това е наказание от Господа за това, че позволихме на содомитите да си направят парад“ - заяви монах Антоний пред журналисти от в. „Блиц“, уточнявайки, че нямат нищо против хората с нестандартна полова ориентация, а именно техните обществени прояви.


В категории: Международна политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки