Да върнем усмивката на Нина


Да върнем усмивката на Нина
Част от пластиките на Георги Янков, които ще бъдат включени в благотворителната изложба в Етнографския музей в Бургас
25 Септември 2015, Петък


29-годишната бургазлийка води тежка битка с рака, близки и приятели събират пари за лечението й

Автор: Яна Славянска

Злочестата съдба на младата бургазлийка Нина Услийска разтърси много българи. 29-годишната млада жена от известно време води истинска битка на живот и смърт с коварно онкологично заболяване. Диагнозата е ужасяваща – тя страда от рак на кръвоносните съдове и лимфата, който се е развил до последния четвърти стадий. Нужни са 9000 евро, за да продължи лечението й в специализирана истанбулска клиника.
Макар лекарите да са на мнение, че терапията й е доста закъсняла и метастазите са плъзнали из цялата й лява половина, слънчевото морско момиче не се предава и вярва, че с оптимизма си ще надвие болестта.

В България дори не й е поставена вярна диагноза. Тя обикаля редица клиники – в Бургас, Варна, София, Пловдив... В Горна баня й правят операция, смятайки обаче, че заболяването й е друго и така предприемат да я лекуват погрешно. Това уврежда жестоко черния й дроб, а междувременно има сериозен проблем и с белите й дробове. За да може да диша нормално, се налага нова хирургическа интервенция.
След последвалите две химиотерапии Нина постъпва в болница в Истанбул, където уточняват правилната диагноза и също й правят операция. Предстоят обаче още химиотерапии, които семейството й няма средства да заплати.

Братът на красавицата обаче също като нея не се предава и хвърля всичките си усилия в организирането на различни благотворителни акции, за да събере пари за лечението на болната си сестра. Той се е заклел да не спира с усилията си, докато тя не се излекува. Създал е и група във „Фейсбук“ – „Усмивка за Нина“.
Етнографският музей в родния й Бургас предоставя безвъзмездно дворното си пространство за провеждането на благотворителна изложба за набирането на средства за лечението на младата жена. На 29 септември от 17,30 ч. там ще бъдат подредени 15 дървени пластики на женски фигури. Парите от продажбата им ще отидат за лечението на Нина Услийска.

Изящните творби са дарени от Георги Янков, като така той се присъединява към кампанията на семейството на младата жена.  „В изработените от мен пластики влагам българската душа и българската ценностна система“ – казва талантливият творец, който също стиска силно палци за оздравяването на Нина и се надява повече нейни съграждани да дойдат на изложбата му на 29 септември в бургаския Етнографски музей, за да си купят от пластиките му, дарявайки средства за лечението й.

Дарения може да се направят и чрез PayPal: dareniyazanina.usliyska@yahoo.com, както и по банкова сметка на името на Нина Тодорова Услийска в ОББ: BG51UBBS80021084563130.
И дано успеем да върнем усмивката на лицето й.


В категории: Бургас , Горещи новини

5
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
5
Melloney
09.08.2016 21:19:42
0
0
That's what we've all been waiting for! Great potgsni! http://aqbxhiths.com [url=http://zhtsqph.com]zhtsqph[/url] [link=http://ejlahjfm.com]ejlahjfm[/link]
4
Jobeth
09.08.2016 13:41:47
0
0
Hot damn, <a href="http://cmqblzdmq.com">lonoikg</a> pretty useful buddy.
3
Davion
08.08.2016 19:50:03
0
0
Wow, your post makes mine look feeelb. More power to you! http://kpzexxap.com [url=http://jlohhommg.com]jlohhommg[/url] [link=http://jmbhhbyo.com]jmbhhbyo[/link]
2
Heloise
08.08.2016 05:06:53
0
0
Your post has <a href="http://grqhotdkqx.com">litfed</a> the level of debate
1
Lynn
07.08.2016 21:34:29
0
0
You are so right! It takes tons of hard work to lose weight. You have to really, really want it to be willing to put in the huge effort. It took lots of excesiring and careful meal planning to get to my pre-baby weight. There was no magical fast way to lose it. Have a great day, Rose!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки