Бабини рецепти за лечение на шипове


24 Септември 2015, Четвъртък


Рецепта 1: 12 глави чесън се счукват и към тях се прибавя 300 г чист полифлорен мед. Сместа се разбърква добре. Болното място се намазва с олио.


Върху него се поставя парче плат, намазано със сместа. Превързва се с друго парче или бинт, но не прекалено стегнато. Така се оставя през нощта или докато може да се изтърпи.

Рецепта 2: Кестени (диви) – десетина, се обелват, сваряват се и се смачкват, така че да станат на тесто. Мястото с шиповете се намазва първо със зехтин, след което се слага лапата от смачканите кестени. Превързва се отгоре с друго парче плат или бинт. Това се прави 4 пъти дневно, като процедурата се изпълнява една седмица, след което трябва да се почине 2-3 дни и се повтаря.

Рецепта 3: Измиват се добре две пресни кокоши яйца и се поставят в ябълков оцет така че да ги покрие. Съдът се държи на тъмно и хладно място, докато яйцата омекнат и се разтворят в оцета. Прецежда се и се добавя 100 мл салицилов спирт. С това „мазило” се третират болните участъци всяка вечер.

Рецепта 4 (за шипове на краката): В подходящ съд се изпича шепа морска сол. После към нея се добавя 1 прясно разбито яйце. Сместа се разбърква добре. От нея (в зависимост от големината на засегнатото място) се изсипва върху парче памучен плат и се поставя там, където е болката. Върху така направения компрес се слага друг плат, с помощта на който да се стегне компресът. Преспива се така, а на сутринта, след като се махнат бинтът и платът, мястото се маже със смес от пчелен мед и масло. Тази процедура се прави в продължение на една седмица, след което се почива 7 дни.


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки