Крали Бойко и неговите „запорожци“ се зъбят на руския султан


Крали Бойко и неговите „запорожци“ се зъбят на руския султан
19 Септември 2015, Събота


Управляващите некадърници ни набутват в нов икономически батак

Автор: Стефан Солаков

Помните ли, уважаеми читатели, прочутата картина „Запорожци пишат писмо на султана“? Изпълнена с исторически хумор и наивен патриотизъм, тя е и най-подходящата илюстрация на онова, което се случи преди пет дни в софийската спортна зала „Арена Армеец“, приютила на предизборен митинг няколко хиляди привърженици на партия ГЕРБ.

Заобиколен от верните си партийни и правителствени адютанти, министър-председателят Борисов разказа на присъстващите в залата една сърцераздирателна история, напомняща приказките на легендарната Шехерезада от „1001 нощ“.

В типичния си стил на треторазряден сценарист от Холивуд бате Бойко втрещи актива на ГЕРБ със загадъчния екшън, разиграл се по късна доба в правителствената резиденция.
Посред нощ премиерът е събуден от министъра на отбраната и началника на Генералния щаб с новината, че руски самолети се насочват към въздушното пространство на България.
В настъпилата паника всички очакват от всемогъщия Борисов да реши с един замах очертаващата се междудържавна криза. И той го прави – досущ като легендарния Крали Марко. С един-единствен удар на своята сабя дамаскиня Крали Бойко разсича гордиевия възел на напрежението с Русия.

И как постига този забележителен подвиг? Като си затваря очите и запушва ушите! Нали помните онези три маймунки, символи на състоянието „ни чул, ни видял“, давано често като пример за тайнствените ритуали в света на конспирацията.
След плахите ръкопляскания на сащисаните зрители в зала „Арена Армеец“ премиерът допълня разказания екшън с още по-драматичната дилема, пред която бил изправен в онази жестока нощ.

Да бъде ли свален руският транспортен самолет, пренасящ, според Москва, дипломатически персонал за посолството й в Дамаск? Така повелявали нашите ангажименти към НАТО и западните съюзници. Стриктните в това отношение военен министър и началник на отбраната на България с нетърпение очакват нареждането на премиера за сваляне на руския агресор.
И тогава бате Бойко, този нашенски Хамлет, взема съдбоносното решение – пропуска авиона на Путин свободно да прекоси България, а кошмарът от евентуалното събиране на трупове и останки от разбитата машина още дълго време тормози съзнанието на нашия национален герой.

Тук ръкоплясканията в залата прерастват във френетични овации, а на нас, обикновените българи, свикнали да се отнасят скептично към фантасмагориите на родните политици, не ни остава друго освен да свалим шапка пред най-новите подвизи на чутовния ни премиер.
Извън сценария, скалъпен от безграничното въображение на господин Борисов и на неговите пиари, ще добавим и някои незначителни подробности, хвърлящи допълнителна светлина към историческата нощ в резиденция „Бояна“.
Информацията за наближаващия самолет очевидно не е дошла от нашите разузнавателни служби, които, както добре знаем, не се скъсват от работа през деня, а камо ли през хладната септемврийска нощ.

Във Вашингтон обаче е слънчев следобед и шпионите от ЦРУ бързат да съобщят на своето посолство в София, че руски самолет е готов да прелети над територията на България, една от новите колонии на САЩ. Следват привиквания на американските лакеи в българското правителство и събуждане на колониалната върхушка, управляваща нашата държава.
На финала на страшната история българският премиер се появява целия в бяло и като ангел небесен обяснява на шашардисаните си поклонници колко човешки живота е спасил, след като отказал да се подчини на американските кръвожадници.
Тук не става ясно дали той има предвид руските летци или нашите пилоти и техните допотопни таратайки, неспособни да се отлепят от земята, а да не говорим за реален въздушен двубой със съвременната авиация на Москва.

В заключение нашият любим премиер отправя послание към Кремъл да не си играе с топлите чувства на българския народ към братушките в Русия. Тук Борисов изневерява на чувството си за хумор, защото веднага си представяме колко лош може да е той, ако не обичаше толкова силно братята руси. Особено ако продължава да слуша политическите запъртъци, които му шепнат на ухо разпорежданията на американското посолство в София.
Поуката от холивудската боза, която плисна от трибуната на гербаджийския предизборен митинг, е най-вече образователна. Дори и най-големите наивници разбраха, че България е васална държава, управлявана от новите й задокеански господари.

И не само те се месят във вътрешните ни работи, спомнете си за 16-те посланици на Европа, които преди седмица размахаха пръст на българския парламент, защото там, поне за кратко, се усети духът на единството в името на справедливостта и националните интереси.
И тук е моментът да се запитаме какво печелим от тази политика на пумпала и на постоянните реверанси към външните партньори и съюзници?

Ползите от лакейската политика на правителството са почти нулеви. Не слушайте всекидневните хвалби на премиера за милиарди приходи от къде ли не! Държавната хазна е на червено от месеци насам, над милиард и половина лева е дефицитът от изпълнението на тазгодишния бюджет, а предизборните харчове на ГЕРБ допълнително ошушкват трезорите на националната каса.
В резултат на голямата „обич“ към Русия, на която толкова „разчита“ господин Борисов, сме загубили близо 300 млн. лв. от ембаргото, наложено от Москва на редица европейски стоки, включително и на тези, идващи от България. Допълнително загубихме и над 20% от руските туристи, очертали се през последните години като най-стабилните инвеститори в нашите курорти.

Само за година българското машиностроене, което изнасяше продукция за Русия в размер на 280 млн. лв. годишно, е свило своя експорт за тази страна с 45-50%. Загубите се измерват на повече от 100 млн. лв., но като най-тежки от тях се очертават липсата на доверие и трайното затваряне на руските пазари. Където нашите стоки отдавна вече са изместени от китайска и турска продукция.
Очакват ни тежки години за българската икономика и поради липсата на стратегическо мислене от днешните държавници във връзка с лавината от имигранти, напиращи по нашите граници и поне засега отбягващи постоянното установяване на българска територия.

Тук премиерът Борисов го дава много ларж и за разлика от руските самолети е готов да отвори широко границите на държавата.
Докъде ще ни доведе този пореден поклон пред началниците в Брюксел предстои тепърва да видим. Дано не се стигне пак до кошмарите на бате Бойко, свързани с трупове и кръв, защото първите жертви на бежанското присъствие вече са налице.
София постепенно се превръща в бойно поле за различните групировки от имигранти, пуснати на воля от органите, контролиращи влизащите в държавата чужденци.

И всичко това се върши срещу няколко милиона евро, отпуснати скъпернически от Брюксел, но достатъчни за държавните апаши, намиращи хиляди начини за тяхното задкулисно „усвояване“.
Вместо да се грижат за нашите бедни, стари и болни граждани, днешните управници правят „мили очи“ на чичко Юнкер и на фрау Меркел и отново ни карат да се срамуваме за това, че сме гласували за поредните некадърници, съсипващи България и надеждите за нейното европейско благоденствие.


В категории: Коментари , Горещи новини

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
playboy arbiter mediator refe
22.09.2015 05:35:59
0
0
meshdudarshavnite otnoshenia da se otdeljat ot meshdunarodni i meshdushoveshkite otnoshenia osnashava darshvata da ishoshdsda pt interesite na darshavata kadeto lishni mnenia i simpatii igrajat malovashni roli .
meshdushoveshkite otnoshenia se opredeljat ot lishni simpatii i interesi
az naprimer imam simpatii i interesi kam tesi hora i narodi koito sa mi pomognali na moeto lishno shtastie i s koito moi sanarodnizi imat istorisheska savmestimost . tova sa predi vsishko hristianski narodi .no no njamam predubeshdenia sprjamo otdelni narodi i ozenjavam individa spored zaslugite mu sprjamo mene nesavisimo ot koja narodnost e no za savmestno shiveene s ljubov predposhitam evropejski vid hristianki koito otgovarjat na predstavite mi
no vseki balgarin sam da si opredeli tova kade sa negovite simpatii i interesi .
i zatova iskam s pomoshta na jsnovidzi ot balgaria germania i ot zjal svjat da rasbera zashto dosega ne sam uspjal da postgna shtastie spored moite predstavi .
dali sa mi praveni magii za besbrashie,besparishie ,bessemejstvie ,programirane ,stjagane glava v obrash ,obratna magia ,predisvikvane na bolestni sastojania ,otpadnalost ,zaguba na potenzia ,zaguba na prijateli i t.n
s kakvi magii,sredstva ,aparaturi koi sa gi pravili koi sa gi porashvali motivite podvedeni ili ismameni ili isnudeni ili plateni i ot koja narodnost ot koj grad sa . za da znam nepodveden nakade shte otivat boshiite gradushki
kato signali ot koj grad sa moshe da se posnje po zapaleni koshsheta za bokluk a ot koja narodnost sa moshe da go sanuvam a tesi koito ot desetiletia mi darshat sasnanieto v njakakav vid plen da se ustanovjat kam koja darshava prinadleshat i da mi platjat s obratna data za desetiletia sredni zaplati
ot darshavata za kojato rabotjat sled tova ako sam dovolen ot isplashtaneto na parite mi moshe da se sprijatelim kakto shefa na zatvora kojto bil i sveshtennik i v kojto imalo mnogo nevinni do dokasvane na protivnoto i toj vsjaka sutrin im kasval da povtarjat slednata molitva
,,,nie balgarite i nebalgarite sme ravni pred boga no ne sme ravni pomeshdu si zashtoto njakoi imat poveshe a njakoi po malko grehove i se molim na boga
kojto znae nashite grehove i grehovni misli da ne gi isdava na drugite a da ni prosti za da moshem da prostim na drugite .
1
playboy arbiter mediator refe
20.09.2015 12:00:09
0
0
kato se ima napredvid bolnite fantasii na mnogo hora to ne trjabva da se vjarva
bes dokasatelstva she turskite sultani bili s evrejsko-ziganski proishod
i sa blisheli zadnizite na hanamite v haremite si kato gi namasvali s balgarski marmeladi i petmesi i to sled kato evnusite obslushvali hanamite
a ruskite sultani kato shuli za tova reshili da otidat do zarigrad s mnogobrojna vojska za da se ubedjat lishno v perversnostite na turskite sultani i da vidjat kakvo mogat da naushat ruskite ot turskite sultani i pokraj tesi si fantasii osvobodili balgarite i im kupuvali petmesa i marmalada kojto veshe vmesto za zarigrad otival za moskva a targovzite koito prodavali marmeladi i petmesi i na turskite i na ruskite sultani prodalshili da pesheliat ot targoviata s petmesi i marmeladi i zaposhnali da tarsiat i drugi pasari za marmeladi i petmesi i kupili akzii i v bad schwartau kadeto sashto proisveshdali marmeladi i petmesi.i otkrili filiali na nebalgarski fabriki za petmesi marmeladi konfitjuri i podobni i v balgaria poneshe mnogo iskali da opitvat proshutite marmeladi petmesi konfitjuri i podobni a tesi koito sheli i usnavali i isdavali avtori na podobni istorii gi globili s po 100 marmelada konfitjura,petmesa i podobni i gi isdali na isdajnizite.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки