В отговор на вашите въпроси


17 Септември 2015, Четвъртък


Има ли изпитани народни рецепти за лечение на трудно зарастващи рани.
Дечо Дечев, Варна



Нашият читател ни пише, че преди повече от година по кожата му, особено на ръцете и краката, са започнали да се появяват цепнатини (малки ранички), от които впоследствие са започнали да изтичат капки кръв, примесени с някаква тъмна на цвят течност, прилична на урина. Него особено го безпокои една от тези рани, която е на крака му и е по-голяма от останалите, още повече, че тя го боли.

„Болките не ми дават възможност да спя дори по 2-3 часа в денонощието“, пише ни нашият читател. „Предписваните ми лекарства не действат“, завършва той преди да отправи към нас молбата си да му помогнем, като го насочим към подходящо лечение със средствата на народната медицина.
Ние, разбира се, искаме да помогнем и на този наш читател. Както сме правили и в много други случаи в тази наша рубрика.

Така например в брой 33 от тази година поместихме няколко рецепти точно за лечение на трудно зарастващи рани. В брой 8, също от 2015 г., имаше съвети за лечението на варикозни рани с народни средства.
Освен това, в почти всяко издание на тези страници ние съветваме хората, които се обръщат към нас за помощ, да ни пишат каква е тяхната диагноза. Това невинаги става и често сме принудени да поместваме рецепти за лечение, напосоки и без гаранция, че наистина ще можем да помогнем.

От друга страна, едва ли има народен лечител без медицинско образование, специалност и съответната практика, който да диагностицира с точност което и да е заболяване. Това може да се извърши само от лекар с помощта на известните и прилагани сега от медицината методи.

Поради това ние молим нашия читател, който твърди, че получава редовно вестника ни, да ни пише каква диагноза му е поставена, а ако не е прегледан от лекар, непременно да го направи. Едва след това ще можем да му дадем правилен съвет за лечение с природни средства на тези страници или на стр. 42, където под рубриката „Кабинет „Десант“ доц. д-р Гео Нешев, доктор по медицина и известен фитотерапевт, отговаря на наши читатели как могат да се излекуват от дадено заболяване с помощта на фармацевтичната и народната медицина.

Прилагането на рецептите не изключва
консултация с медицински специалисти


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки