Катар тесен за Казак е, ще се шири в Бахрейн и Оман


11 Септември 2015, Петък


В деня, в който родината ни честваше юбилей от съдбовното за нея cъединение на Княжество България и Източна Румелия, премиерът ни Бойко Борисов прие в покоите си

Автор: Яна Славянска

 екоминистърa на Катар, с когото си хортува как близкоизточното емирство ще изкупува от нас поне по 100 български агнета годишно и ще си правим от двадесетина наши и неизвестно колко катарски компании, произвеждащи месо, плодове и зеленчуци, съвместно АД в областта на храните.

След тези добри новинu в сряда от заседанието на кабинета „изтече“ нова блага вест с катарски адрес: амбасадорът ни там – депесарят Метин Казак, е предложен да представлява страната ни и в Бахрейн и Оман, които досега се обслужваха от дипломатическата ни мисия в Кувейт. Въпросната акредитация управляващите оправдаха с факта, че посолството ни в Доха, оглавявано от Казак, в момента е най-голямата българска мисия на Арабския полуостров и има капацитет за пълноценно обезпечаване на двустранните отношения и с цитираните две други страни.

Бившият евродепутат от ДПС замина за Катар по предложение на правителството на Близнашки, като тогава плъзнаха слухове, че той ще „затопли“ посланическия стол там за заемането му от Делян Пеевски. Припомняме, че срещу това решение представителите на парламентарната група на Патриотичния фронт излезе с протестна декларация до държавния глава, в която изтъкнаха, че това е продължение на порочната практика за назначаване на дипломатически постове на удобни и партийно послушни лица. Въпреки протеста им обаче, президентът подписа указ, който изпрати Казак в „братската“ страна.

Метин е брат близнак на депутата от ДПС Четин Казак. Не е тайна, че и двамата са протежета на Ахмед Доган, който лично им е издействал стипендии да изучават  международно право в Бургундския университет във френския град Дижон.  Затова неслучайно с изпращането на Метин в Катар – любима държава за визити на Борисов и министрите му, макар и гарнирани със скандали, упорито се заговори, че посланическото му назначение е плод на договореност между президента и ДПС.



0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки