В отговор на вашите въпроси


10 Септември 2015, Четвъртък


Моля, публикувайте рецепти за лечение с природни средства на полиатрит.
Ахмед Джемалов, с. Пещера, Разградско



Схемата, която публикуваме по молба на нашия читател, е по рецепти на Петър Дънов и Петър Димков.

Сутрин, обед и вечер, 20 мин. преди ядене, болният да взема по 1 с.л. сироп от алое арборесценс (трионче): 15-20 зелени листа - 200 г, без бодлите, се смилат на каша, прибавят се по 400 г чист пчелен мед и червено вино. Във водна баня на тих огън това се вари 1 час и като изстине, прецежда се през тънка кърпа чрез изстискване и се държи на студено място, за да не вкисне.

Десет минути след сиропа да изпива 1 чашка от 75 мл отвара, получена от 7 ореха, счукани с ядките и черупките, 3 с.л. корени от обикновена коприва и цикория и 3 с.л. очистен овес. В 2 л вода на тих огън се варят 20 мин., след това се добавят 4 с.л. от следната смес: борови връхчета, бял равнец, исландски лишей, синя тинтява, спирея, росопас и хмел (шишарки) по 50 г от всяка, 1 лимон, разрязан на 4, и 2 с.л. чист пчелен мед. Вари се още 15 минути и като изстине, се прецежда през тънка кърпа.

Диета. Първите три дни да се пият само сокове от плодове и зеленчуци, изстискани непосредствено преди консумацията им, в количество 1,5-2 л на ден. Най-добър е сокът от моркови, целина и ябълки по равни части.

Вторите три дни се пият същите сокове, като сутрин и на обяд се изяжда и по една тънка филийка препечен хляб с малко краве масло и 30-50 г орехи, бадеми или лешници, добре сдъвкани.

През третите три дни диетата е както при вторите с добавката сутрин, на обяд и на вечеря да се хапват по малко сметана, мед, орехи и ябълки.

За четвъртите три дни диетата е същата, като се прибавят 2 филийки хляб, леко препечени, 50-100 г леко изкиснато сирене, а на вечеря - 300 г кисело мляко с 1-3  с.л.  ситно настъргана целина.

След десетия ден сиренето може да се увеличи на 100-200 г, а бадемите, орехите, лешниците - на повече от 50 г. И така, докато станат пълни 40 дни от началото.
Едва след това се преминава към  вегетарианска храна, като на вечеря се яде само кисело мляко с 1-3 с.л. настъргана целина в него, и 1-2 парчета препечен хляб.
Вместо вода болният да пие отвара от дива шипка - 10 млади клонки без листа, на големина 5 см и дебелина 1/2 см, се варят 30 минути в 1 л вода. Като изстине, прецежда се. Или пък чай от бял равнец (цвят): 2 с.л. се запарват с 500 мл вряла вода. Кисне захлупено 1 час.

Два часа след ядене да взема 1 супена лъжица от следната смес: 1 кг чист пчелен мед, 300 г орехови ядки, смлени на каша, 100 г чесънчета, обелени, сварени на пара и смачкани на каша, и 50 г семе от копър, смляно на каша.

Десет минути след тази смес да изпива 1 чашка от 75 мл отвара от обикновена коприва (листа), пача трева, полски хвощ и троскот - по 100 г от всяка, бял равнец, гръмотрън (корени), маточина, мента пиперита, мечо грозде, миризлива теменуга и цариче - по 50 г от всяка. От тази смес 2 пълни с.л.  и по 1 ч.л. дилянка (корени) и резене (семе) се запарват с 500 мл вряща вода. На тих огън се вари 10 мин. и като изстине, прецежда се. Пие се, като всяка чашка се подслажда с мед и се прибавя 1/2-1 ч.л. лимонов сок.

Вечер преди лягане болните стави се налагат със студен компрес от 4 парчета, натопени в студена отвара от орехови листа (4 в 1 л вода  в 1 л вода се варят 10 мин.) или във вода и оцет наполовина. Компресите се закрепват с бинтове.
Едновременно се поставя и компрес на корема от 4 парчета памучен плат, натопени в оцет и вода наполовина, или пък в хладък чай от бял равнец. Отгоре се слага сухо парче и това се фиксира с дълго парче памучен плат. При болка главата се налага с шапка от сурови картофи, настъргани на едро и залети с 1 к.ч. оцет или мляко - киснат 1/2 час и хубаво се изстискват. Отгоре се слагат вестник и вълнена шапка. Държат се цяла нощ или докато много досадят.

Сутрин. Още с отваряне на очите се прави фрикция с хладка вода на подмишниците, корема и половите органи и сухо изтриване.

Два часа след закуска да се поставят отново същите компреси на корема и на болните стави и да се държат 4 часа. Два часа след обяд отново да се поставят същите компреси и да се държат пак 4 часа.
Неделя. Ако няма криза, пълна почивка от всичко с изключение на билките и диетата.

Прилагането на рецептите не изключва
консултация с медицински специалисти


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки