Националният фронт издигна Благо Солов за кмет на Пазарджик


Националният фронт издигна Благо Солов за кмет на Пазарджик
Във вторник лидерът на НФСБ Валери Симеонов представи в Пазарджик кандидата на патриотите за кмет на града Благо Солов (вдясно)
04 Септември 2015, Петък


Валери Симеонов окачестви номинацията на бизнесмена филантроп като попадение в „десетката”

Автор: Десант

Благо Атанасов Солов е на 47 години, родом от Пазарджик.  Има син на 23 години, а от 2012 г. е приемен родител на едно дете от социален дом и към момента е единственият доброволен приемен родител в област Пазарджик.
Oт 1992 г. е президент на фирма „Явор” – любима марка за 2012 г., 2013 г. и 2014 г. на българския потребител в категория „Интериор и обзавеждане”. През 2007 г. на местните избори е водач на листата на Сдружението на предприемачите и общински съветник. От 2010 до 2011 г. е председател на Сдружението на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик. Председател на УС на Общинска хранителна банка.

Благо Солов е номиниран за наградата „Златен печат” за европейски мениджмънт и социална отговорност на Съвета на европейската научна и културна общност, за активната му гражданска позиция, за спиране продажбата на части от театъра и съхранявате целостта на театралната сграда в Пазарджик. Носител на приз „Подадена ръка 2007”; „Предприемач на годината 2009”; „Достойните българи на 2010 година” – награда на вестник „24 часа” и др.

Президентът на компания „Явор” подкрепя активно кампаниите за приемна грижа и намиране на дом за децата от социалните институции.  Фирмата му подкрепя „SOS детски селища”, като ежемесечно заделя дарителски суми за подкрепа на децата. Компанията популяризира дейността на селищата за осигуряване на защитена семейна среда и финансово подкрепя детските селища.

С личната финансова подкрепа на Благо Солов е възстановена емблематичната чешма в центъра на Пазарджик, чешмата на ул. „Мария Луиза”, чрез Сдружението на предприемачите финансира е подкрепя и изграждането на паметника на светите братя Кирил и Методий, дарява владишкия трон за църквата „Св. Георги” в Пазарджик и е един от ктиторите на църквата в с. Мирянци. Прави дарения за църквата и неделното училище в с. Дебращица. Поел е инициатива и има одобрението на Пловдивската митрополия за възстановяването и разрастването като духовен център на параклиса „Св. св. Флор и Лавър” над местността Добра вода.

По негова инициатива и привлечено външно финансиране е изградена детска градина „Явор”, чиято дейност подпомага финансово и днес. Дарител при възстановяване на емблемата на Пазарджик – Старата поща, след опустошителния пожар. Дарител на хранителни помощи за семейства в затруднено положение чрез църквата „Успение Богородично”. Дарител на стотици семейства в неравностойно положение, на талантливи деца, на културни и художествени дейности и прояви.


На пресконференция в сряда, състояла се в офиса на НФСБ в Пазарджик, патриотите обявиха, че Благо Солов ще е техният кандидат за кмет на града. „За успеха на тази кандидатура ще работим и всички ние, защото има всички изгледи Благо Солов да успее”.  Това заяви лидерът на Националния фронт Валери Симеонов и окачестви като попадение в „десетката” номинацията на безпартийния предприемач Благо Солов за пазарджишки градоначалник, аргументирайки се с успешния бизнес на един от най-големите работодатели в областния център.

По думите на Симеонов, това е гаранция, че ако Благо Солов бъде избран за градоначалник, ще работи за икономическото възраждане на общината и региона. За пресконференцията, на която бе представена кандидатурата на президента на мебелната фирма „Явор” и наистина щедър дарител, доказан патриот и благочестив християнин,
освен Валери Симеонов в Пазарджик дойдоха още лидерът на ЗНС Румен Йончев, депутатът от ПФ Борис Ячев, както и членът на ръководството на ПП „Зелените” Костадин Деянов.

„Кандидатирам се за кмет на община Пазарджик, защото искам всички ние да живеем по-добре тук. Искам хората да намират работа и достойни доходи в нашия град. Искам младите да не го напускат. Искам бизнесът да има нормални условия за работа. Искам общината да се ръководи прозрачно, демократично и в интерес на гражданите”.
Така обясни включването си в кметската надпревара самият Благо Солов. Той нарича себе си „човек встрани от политиката”, но истината е, че от години прави политика в добрия смисъл на думата както с бизнеса си, така и със своята активна обществена дейност. 

Достатъчно е да се каже, че е един от най-големите (а казват – и от най-щедрите) работодатели в града.  А също така, че с негово дарение от 1 000 000 лева преди доста години бе възстановена изпепелената от пожар голяма зала на тукашния драматичен театър „Константин Величков”.

Политолози и социолози биха казали, че кандидат като Благо Солов има големи шансове, защото името, а и делата му са известни практически на всеки пазарджиклия, т.е. той е лесно разпознаваем кандидат-кмет. Вероятно това е една от причините на предишните местни избори Солов да е ухажван от ГЕРБ за техен кандидат. Отказват се, когато разбират, че не е висшист. По този повод Благо Солов се шегува, че цели 38% от милиардерите по света нямат висше образование…

А ето и един необичаен отговор на въпроса защо Благо Солов се кандидатира за кмет и разчита на успех в тази надпревара, в която негови основни конкуренти са кандидатиралият се за трети мандат сегашен градоначалник Тодор Попов и кандидатът на ГЕРБ Найден Шопов.
„Отворете портфейлите си, вижте какво има в тях и ми кажете по-добре ли живеете днес от преди 8 години?”, попита Солов репортерите, дошли на пресконференцията му.

И понеже Пазарджик е известен като гиздав град с много нов асфалт и много цветя
по парковете и улиците, Солов добави:” Асфалтът и теменужките не са символ на добро управление, асфалтът и теменужките не хранят. Те са задължение на всеки кмет и за тях не трябва да му благодарим или да му се кланяме. Той не е цар. Той е наш избраник и ние му плащаме с нашите данъци. Успехът на едно управление не се измерва в теменужки.

Успехът на едно управление се измерва в стандарта на живот на неговите граждани”.
През 2007 г. Благо Солов атакува тогавашния кмет на Пазарджик Иван Евстатиев с въпроса: „Кмете, крадеш ли?”, който използва като мото на цялата си кампания.  Днес е категоричен, че няма смисъл да задава същия въпрос на Тодор Попов, защото отговорът е известен на всички пазарджиклии и е време и прокуратурата да го каже на глас.

Между другото, наскоро прокуратурата удължи с още един месец срока на извършваната проверка на имотното състояние на Тодор Попов. Кандидатът на НФСБ обаче критикува сегашната кметска управа за корупцията, за пропъждането на инвеститори, вместо за привличането им, за неспособността да се справи с прословутото сметище, тровещо хиляди жители.

Пазарджик е ключов град, на стратегическо място и това трябва да се използва, като с едно прозрачно управление и нулева толерантност към корупцията да стане привлекателно място за наши и чужди инвестиции и така да се увеличат работните места и доходите, изтъква Благо Солов и обещава, ако бъде избран, да работи за привличането на повече инвеститори и създаването на нови работни места, за увеличаване доходите на хората, за намаляване на данъците, за превръщането на града в най-доброто място за отглеждане на деца и дори – в зелена столица на България.


В категории: Политика , Горещи новини

3
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
3
от същото айпи
07.09.2015 14:13:02
0
0
"Никола" и "Вальо", шефът ти Тодор Попов е пътник. Но ти не го жали, колкото е откраднал, все ще му стигне за още два живота. А ти първи ще целунеш ръката на новия кмет, защото за друго не ставаш.
2
Никола
04.09.2015 15:08:43
0
1
Тодор Попов е най-добрият кмет на Пазарджик и ще го подкрепим отново! Солов няма шанс пред него!
1
Вальо
04.09.2015 15:05:49
0
1
Много ми е интересно Солов как смята да управлява града ни, след като е фалирал няколко фирми. [lol]
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки