На гол(ф) корем, чифте шампиони


04 Септември 2015, Петък


Ако името Шив Капур не ви говори нищо, само вие сте си виновни за това невежество. Та кой не знае тази голфър (ще рече – човек, който играе голф), кой не е чувал за него?!

Автор: Диана Славчева

Цял турнир има озаглавен на този прочут индиец –  „Среща на шампионите с Шив Капур“! И ако всичко това все още ви звучи като тъмна Индия, ще ви светнем, че въпросното голф събитие се провежда в... България. Ехеей, цял министър отиде на крака за откриването му!
Туй се случи в първия ден на септември, лето 2015-о. Лично шефката на туристическото ни ведомство Николина Ангелакова нагази поляните край Калиакра (тъй де, голф игрището), за да присъства на церемонията, която даде старт на въпросния „най-голям българо-индийски голф турнир“ (като че ли има и по-малки, но така казаха от министерството). В компанията на споменатата вече голф звезда министърката спретна пресконференция, на която представи Капур като „посланика на България в Индия и по света по отношение на голфа“.

После свенливо призна, че всъщност турнирът е по-скоро рекламен, в смисъл, че се правел с цел популяризирането на този спорт, пък и възможностите на нашата страна като голф дестинация.
„Голф туризмът е един от приоритетите на Министерство на туризма“ - рече тя и обеща подопечното й ведомство да подпомага голф асоциацията (онази, с президент мастития рекламен магнат Красимир Гергов). Щяло било също така да съдейства и за рекламиране и популяризиране на изградените родни голф комплекси.

Дори била разработена инвестиционна карта за административна подкрепа от страна на Министерство на туризма на тези, дето имат интерес в този сектор – за тяхно улеснение, както уточни Ангелакова и предрече: „България ще привлече към себе си международното внимание и ще стане още по-популярна голф дестинация“.
В това че Капур бил дошъл в Калиакра и че районът  бил посетен това лято от големи кинозвезди на Боливуд, тя съзря знак, че страната ни вече е във фокуса на далечна Индия като туристическа дестинация. И обясни, че във фокуса на министерството пък са гурмето, виното и голф туризмът, които ще предлагаме с пълни шепи на света целогодишно.

Абе тази жена вярва ли си, като ги дрънка тези работи, или цялата идея е по-скоро да се направи реклама на намазания „Лайтхаус голф енд спа ризорт“, където четиридесетина голфъри от Европа и Азия тези дни мятаха стикове и гонеха топката по дупките.
Пък като слушаме колегата й Божидар Лукарски как нарежда, че цените на горивата у нас били високи, щото сме си нямали собствен добив на петрол, няма да се учудим, ако един ден нацвъкаме из родните полета петролни кладенци, па вземем да се рекламираме като Персийския залив на Балканите!

Тъй де, че той и голфът е толкова „роден наш“ спорт, колкото и нефтените находища, ама ето на – дори посланик в Индия ще си имаме...


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки