В отговор на вашите въпроси


03 Септември 2015, Четвъртък


Моля, публикувайте рецепти за лечение с природни средства на ревматоиден артрит и полиартрит..
Ахмед Джемалов, с. Пещера, Разградско



Ревматоидният артрит се дължи на възпаление на синовиалната мембрана - тъканта, покриваща от вътрешната страна ставната капсула. Характеризира се с подпухналост и болка при движение и в покой. Заболяването може да се дължи на генетична предразположеност,  хормонални нарушения, физически и/или емоционален стрес, инфекция, нараняване.
Народната медицина предлага ефективни рецепти за облекчаване на заболяването и евентуалното му лечение.

Рецепта 1: Няколко средно големи картофа се нарязват на тънки филии, без да се белят. Слагат се в голям съд, заливат се със студена вода. На сутринта течността се изпива на гладно.

Рецепта 2: Прави се сок от всякакви зелени листни зеленчуци, смесен със сок от моркови, целина и червено цвекло. Алкалното действие на тази комбинация разтваря натрупаните отлагания в ставите и в околните тъкани.

Рецепта 3: Чаша прясно изцеден сок от ананас има невероятно силен ефект, тъй като ензимът бромелаин, съдържащ се в него, намалява подуването и възпалението при остеоартрит и ревматоиден артрит.

Рецепта 4: 1 ч.л. черен сусам се поставя в четвърт чаша вода и остава така една нощ. На сутринта водата заедно със семената се изпива.

Рецепта 5: Всекидневно трябва да се консумира чесън. Той съдържа противовъзпалителни съставки и повлиява благоприятно на това заболяване.

Рецепта 6: От 1 ч.л. семена на люцерна се прави чай. Три до четири чаши трябва да се приемат всеки ден в продължение най-малко на две седмици. 

Рецепта 7: Топло синапено масло се смесва с 2 или 3 части камфор. С полученото мазило се масажират болните места по ставите.

Рецепта 8: 1/2 ч.л. канела на прах се смесва с 1 с.л. мед. Приема се всяка сутрин на празен стомах. Лечението продължава един месец.
Храненето при артрит е специфично. Целта е да се създава алкалност на кръвта. Менюто трябва да включва много плодове и зеленчуци във вид на салати, от които най-малко два от тях да са варени.
Полезни са и смесените зеленчукови сокове, но те трябва да се приемат 3 пъти на ден в продължение на 3-4 дни през интервал от два месеца.
В следващия брой ще публикуваме една схема за лечение на полиартрит.

Прилагането на рецептите не изключва
консултация с медицински специалисти


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки