И Първанов понесе Цанковия камък


14 Август 2015, Петък


Последните няколко дни показаха колко много е бил прав „Десант”. В миналия брой писахме, че фамилия Първанови тръгва по пътя на Ахмед Доган,

Автор: Илияна Христова

който след „консултантски договор” за хидровъзел „Цанков камък” осветли едни 2 млн. лв. Така и сега – хотелската покупка на малкия президентски син фокусира вниманието на редица органи. А след „намесата” им, то е ясно – Първанови младши и старши ще излизят чисти като сълза.

Методи Андреев (ГЕРБ) заяви, че ще отнесе въпроса до парламентарната комисия по корупция. Опизиционни депутати заплашиха, че ще сезират прокуратурата. Тези дни данъчните се заеха да проверяват сделката и обещават, ако има разминаване между официалните доходи и платената сума, ще последва и ревизия.
Всичко това „преживя” и Доган за около година. И понеже в България гарван гарвану око не вади, в парите му не бе открито нещо нередно и те бяха узаконени.

Първанови реално няма от какво толкова да се притесняват. Единственото кратко неудобство може да дойде от собствените им изявления пред медиите.
Така през миналата седмица бившият държавен глава даде интервю пред bTV, в което се опита да обясни, че всичко около сина му е наред, младежът не бил милионер. Само че историята стана още по-смърдяща.

От Първанов-старши, а и от сина му, който седмица по-рано написа писмо до медиите, разбрахме първо, че петзведното бижу в центъра на Кюстендил било купено за 415 000 лв., като Ивайло Първанов и съдружничката му Марияна Добрева са дали по около 207 000 лв. Спакомплексът, който преди 6 години е оценен за 7,5 лв. лв., имал сега към 3,3 млн. лв. дългове, заради които бил продаден евтино.

Още тук е налице едно много смърдящо обстоятелство – луксозен хотел, макар и с дългове, се продава на половината от цената си. Къде ги тия хотели, дайте ги и на нас!
Разбрахме още, че Първанов помогнал на оправния си син с около една трета от 207-те хиляди лева. Но откъде ги е взел? В последната му декларация пред Сметната палата е записано, че  той и съпругата му Зорка имат общо 30 000 лв. влог. Тук бившият държавен глава взе да разправя заплетено, че декларацията не е това, което е.

Интересно е и откъде Марияна Добрева, дъщеря на покойния Николай Добрев и дълго време секретарка на президента Първанов, има пари, за да се включи в хотелския бизнес?!
„Понякога да си Първанов, Петков, Борисов е тежко, но искам да кажа и на това момче, и на брат му, и на хора, които носят такива фамилии, че това е отговорност и гордост”, обобщи Румен Петков, хвърлил се на абразурата да защитава съратника си и свой началник в АБВ Георги Първанов.


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки