Те го казаха


08 Август 2015, Събота


„В последните 15-20 години в енергетиката са извършени куп безобразия.


Лихвите на тегления през 2013 г. кредит от 1 млрд. лв. са по 44 000 000 лева на година. Този кредит е похарчен без абсолютно нищо. По 400-500 милиона лева ще бъдат хвърлени във въздуха. Ще платим тъпотата да правим експеримента „Орешарски", ще платим, че Стойнев е бил енергиен министър"
Бойко Борисов се оправдава в характерния си стил

„Предоговарянето и преформулирането на коалиционното споразумение не е необходимо. Трябва сериозна и откровена дискусия между партиите от мнозинството. Коалиция се прави с диалог, а не с ултиматуми, писма и последни предупреждения. Когато имаме съгласие върху целите на политиката, тогава трябва да обсъдим инструментите, с които това се постига. Мисля, че това е възможно. Ако искаме държавата да върви напред, трябва да положим усилия за това нещо. Ако се окаже това невъзможно, очевидно конфигурацията не работи”
вицепремиерът Ивайло Калфин от АБВ

„Това не бива да ни плаши. Ако мнозинството ГЕРБ/ДПС/АБВ се запази и атаките срещу Реформаторския блок продължат, трябва да сме готови за нови избори, на които да получим по-висок резултат, и то като единна и дисциплинирана политическа сила"
Радан Кънев от ДСБ не допуска, че при нови избори никой няма да се сети за него

„Колегите, които не успяха да гласуват, са имали проблеми с пултовете за гласуване, разбрахме малко по-късно”
Десислава Атанасова от ГЕРБ говори нагли глупости в обяснение защо не подкрепиха въпросите от референдума

„Вие ни смятате за олигофрени, то е ясно”
журналистът Виктор Николаев отговаря на Десислава Атанасова по повод неработещите пултове за гласуване в Народното събрание

„Изборът на Мая Манолова за омбудсман на републиката е знак, че нещата започват да си идват по местата. Манолова, която всички познаваме по политическите й̀ изяви, е човек хиперактивен, с подчертано увлечение по защита на каузи на страдащи хора. В този смисъл ролята на омбудсман ще пасне по-добре на нейния психологически профил, отколкото тази на политик”
социалният антрополог Харалан Александров работи за който плати

„За мен тази структура на блока е изчерпана. Партиите в блока трябва да решат дали да бъдат една структура. Този разговор е отдавна назрял. „Без ясна структура, без ясно изработване на решения и орган, който да ги взема, не може да съществува"
Петър Москов от ДСБ бленува Реформаторския блок да стане партия

„Няма опасност от разпадане на управляващото мнозинство и коалицията е стабилна. Носещите части на управленската коалиция са преживели трусове. Като Българската народна банка, като Конституцията, като изборът на омбудсман, съдебната реформа и антикорупционния закон. Нека обаче да не смятаме, че тази сеизмичност може да събори цялата конструкция"
Меглена Кунева в блажен управленски сън

"Никой не ви е канил. Но тъй като вече сте тук, вие трябва да спазвате нашите правила, както ние спазваме правилата, когато дойдем във вашата страна. Ако не ви харесва, вървете си"
чешкият президент Милош Земан към имигрантите от Афганистан, Пакистан и Ирак, които се разбунтуваха и безчинстваха в град Бела

„Не, не ми е разказвал за това, но когато разбрах, се учудих. Винаги трябва да мислиш какво правиш. Но той в определена степен не е имал и късмет, че са го видели какво върши. Иначе нямаше да се случи нищо лошо”
футболистът Ивелин Попов коментира своя колега Благой „Джизъса” Георгиев, който беше арестуван в Колизеума в Рим


В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки