Теренът с разрушения затвор в Хасково няма да се продава


07 Август 2015, Петък


Теренът, на който доскоро се издигаше събореният паметник на културата –  хасковският затвор, няма да се продава засега.

Автор: Георги Янков

Това стана след като кметът Георги Иванов оттегли докладната си записка, с която искаше общинските съветници да одобрят мястото от 5 дка да бъде отдадено на търг на първоначална цена малко над 1 млн. лв.
На сесията на местния парламент той обясни, че предприема този ход заради това, че са започнали проверки от полицията, прокуратурата и Министерството на културата. Затова било по-добре търгът да се остави за след изборите.

Както „Десант” вече писа, неотдавна багерите са бутнали до основи историческата сграда. Сега хасковските съветници поискаха обяснение от градоначалника кой е издадал  заповедта за унищожаването на общинската собственост, без разрешението на Общинския съвет, колко пари са платени за това и от кое перо на бюджета са взети.

„Аз издадох заповедта за разрушаването на бившия затвор на ул. „Дунав” – призна Иванов и уточни: – Кой друг да я издаде? В тази община аз издавам заповедите”. Но пропусна да уточни колко е струвало събарянето, оправдавайки се, че не бил компютър. „Колкото е била офертата, толкова”, тросна се той. Но заяви своята увереност, че „тази продажба рано или късно ще се осъществи”!
Засега резултати от обявените проверки по случая със съборения затвор все още няма.


В категории: Общини , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки