Ивайло Първанов – поредното дете чудо


Ивайло Първанов – поредното дете чудо
Братя Първанови. Ивайло е вляво
07 Август 2015, Петък


27-годишният малък син на Геор-ги Първанов е.... милионер. Има ли изненадани?

Автор: Илияна Христова

Август ни поднесе поредното дете чудо на българската демокрация – Ивайло, 27-годишният малък син на бившия президент Георги Първанов. Талантливият и оправен в живота младеж се оказа милионер, а милионерите обичат да инвестират. Той и Марияна, която пък е сестра на социалиста Кирил Добрев, станаха горди притежатели на петзвездния комплекс в Кюстендил "Стримона спа".
Сделката е била сключена още в началото на юни, а през изминалата седмица Първанов-старши потвърди за придобивката на сина си. Хотелският комплекс е с над 7.5 млн. лв. капитал.

„Това са пари, събрани в резултат от неговата трудова дейност", заяви бившият държавен глава пред bTV. Наред с това Първанов твърди, че той и съпругата му са подпомогнали Ивайло с известна сума, но не уточни размера й. Стана ясно също, че Първанов-младши е взел и заем.
Цялата тази щастлива бизнес история е в тон с традицията на българския политически живот. Мине не мине време и някой бивш управник, заемал висок пост, се окаже със заможен и находчив роднина.

Тъй друго дете чудо - Мина (дъщеря на Иван Костов), се оказа със стотици хиляди лева по сметката си благодарение на безценни консултантски услуги, предоставяни на свързана с КТБ фирма.
Милен Велчев също си имаше предриемчив брат. Единственото изключение е Ахмед Доган – той не ползва роднини, а директно осветли почти 2 млн. лв. на свое име чрез консултирането на хидровъзела „Цанков камък”.

Родствениците на знатните политически персони притежават магическите способности от нищо да правят нещо. Според в-к “Капитал” Първанов-младши има фирма (в компютърния бранш), която е със 300 000 лв. приходи през 2013 г. и 191 хил. лв. за 2014 г. Печалбата също намалява, актуалната  е 85 000 лв. Тези цифри изведнъж се оказват достатъчни за милионен спа палат в центъра на Кюстендил. Хотелът има и дългове.

Но защо това да плаши Първанов-младши? Туризмът, знае се, е най-благодатна сфера за талантливите по света и у нас – някакви скромни хора инвестират и след година-две се оказват несметно богати. После си харчат спокойно парите, плащат дългове и данъци. Зложелателите, които твърдят, че всичко това е операция “осветляване на пари”, нека се пукат от яд!

Сайтът „Бивол” написа, че парите за хотела на сина били от обръчите на „Южен поток”, който въртеше бащата, но ние не казваме такива неща. Ако са верни, трябва да ги кажат съд и прокуратура. Затова призоваваме те да се разровят – нищо повече. Не че от сега не е ясен резултатът, но все пак – от време на време е хубаво да се извършва някаква правораздавателна дейност, нали.

Четири неща са интересни около семейство Първанови – имаме изключително успял младеж на 27 години, нов Бил Гейтс; имаме баща, който като президент вземаше 5000-6000 лв. заплата, и очевидно доста е спестил, за да му помогне в милионната покупка; имаме и едни 3 години – толкова отминаха, откакто Първанов-старши сдаде президентската институция.
От тук нататък фамилията спокойно може да си развива бизнес, да живее богато и от нищо да не се притеснява.

А вие пробвайте да купите хотел на сина си! Ако не можете, осигурете му заем. Ако и това не стане, теглете му един бой, защото и той няма да може!

Връзки и преплетки

Според в. “Капитал” сестрата на Кирил Добрев – Марияна,  първоначално е съдружник във фирмата на Ивайло, дял има и по-големият син на президента – Владимир. По-късно братята изкупуват дела. Марияна Добрева участва и в управлението на приватизираната със средства от КТБ и свързвана с Делян Пеевски "Техноекспортстрой", която беше една от компаниите, избрани да строят "Южен поток". Досегашният собственик на “Тримон спа” е габровският бизнесмен Иван Лесев.


„Стримон спа” - луксозно бижу в Кюстендил, за няколко милиона

В категории: Горещи новини

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
жижо
13.08.2015 20:07:10
0
0
Ми нъл за туй скачахми пу желтити павета щото и ний да станим страна с неограничени възможности къв е Бил не знам кой си чи да й милиардер пък Ивайло ни можги да й милионер!Ха стига с тез номера ут селски вичеринки кви рогачи врътят стотици милиони вий сти са фанали на Гецата за сино!я ко стаа по свето-сино на државния секретар на сща заграби цела Украина и никой нищо па ний тука за един публичен дом дигнайме пушилек
1
playboy cosmopolit s kosmishes
09.08.2015 16:52:25
0
0
KATO SE PROVERJAT KOI SA NAJ BOGATITE V BALGARIA I KAK SA STANALI BOGATI MOSHE DA SE VIDI DALI SA OT SORTA NA PARVANOV ,NA SOLOMON PASI ,NA MILEN VELSHEV ,NA PROFWSOR VUSHKOV ,NA ZOGRAFSKI ILI DRUGI KOMUNISTISHESKI I NEKOMUNISTISHESKI FAMILII TOVA MOSHE DA STANE DOSTOJANIE I NA MILIZIONERITE KOITO SHETAT TOVA
ZA DA VIDJAT SHE TRUDNO SE STAVA OT shesten poshten MILIZIONER na shesten poshten MILIONER
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки