В отговор на вашите въпроси


06 Август 2015, Четвъртък


От дете имам псориазис. Лекувал съм го дълго време с предписани ми медикаменти, но ремисията продължава само няколко месеца, след което всичко започва отново.



Обясниха ми, че това е така, защото медицината не е открила причинителя на тази болест. Моля, публикувайте изпитани народни рецепти за лечение на тази болест, ако такива има.
Вихър Стоилов,
Сандански

Псориазисът е хронично автоимунно заболяване, засягащо кожата. То се изразява в ускорен растеж на клетките, предизвикан от „погрешни” сигнали, изпращани от имунната система.
Бива пет вида. Най-разпространения е плакатният (с червени петна със сребристи люспи по кожата). Останалите са гутатен (пак на червени петна, но не толкова големи, а като капки), инвертен (появява се по кожните гънки), пустулозен (характеризира се с бели мехури, пълни с течност) и еритродермичен (засяга голяма площ от кожата).
В народната медицина има рецепти, които лекуват това заболяване. Нужни са обаче точна диагноза, поставена от лекар, и постоянство.

Рецепта 1 (лечение с грес): Използва се най-обикновена грес за смазване на триещи се един в друг метални детайли. Тъй като не става дума за препарати, приготвени на базата на тази смазка, тя не се купува от аптека, а от магазин за авточасти.
Начинът на лечение е съвсем прост - болната кожа се намазва обилно с грес и се оставя така първоначално за 15-20 мин. В течение на 7 дни това време постепенно трябва да се доведе до 40-60 мин. След процедурата греста трябва грижливо да се измие. Най-добре това става с катранен сапун, тъй като той има и антибактериален ефект.
Странични ефекти при това лечение обикновено няма. За да провери обаче човек дали не е алергичен към греста, трябва да намаже с нея малък участък от кожата си около лакътя и да остане така в продължение на 30 мин. Ако няма никаква реакция, значи лечението може да започне.

Рецепта 2 (лечение със сода бикарбонат): То се основава на хипотезата, че псориазисът се развива поради повишената киселинност на организма, в това число и на кожата, което не е потвърдено с научни данни. Но със сода бикарбонат хората се лекуват и не малко от тях са постигнали многогодишна ремисия.
Един от методите е кисненето във вана с разтворена във водата 900 г сода. Потапят се засегнатите части, а най-добре цялото тяло за не повече от 30 мин. След това не е нужно да се ползва душ, а кожата трябва да изсъхне сама. Такива вани се правят през ден и курсът на лечение е 6 до 8 седмици.

Другият начин е лечение с разтвор на сода – 2 с.л. от нея се заливат с малко топла вода. Разбърква се добре, за да се получи каша. След това с тампон се обработва кожата, поразена от болестта. След няколко часа мястото се измива добре с топла вода.
Трета възможност за лечение е горещият компрес, който се прави като в 500 мл гореща вода се разтварят 3 с.л. сода бикарбонат. В течността се потапя тампон или многослойна марля, която се  слага на болното място и се държи докато изстине.

Прилагането на рецептите не изключва
консултация с медицински специалисти


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки