Шарлатани препускат из публичното пространство


Шарлатани препускат из публичното пространство
01 Август 2015, Събота


Новините такива, каквито най-често не са

Автор: Стефан Солаков

Тази година лятото безмилостно сипе слънчева жарава върху беззащитните глави на българите, а от страниците на печата и от телевизионния екран в упор ги атакуват новини и коментари, голяма част от които нямат нищо общо с действителността.
Почти всекидневно сме свидетели на упорита медийна манипулация, зад която все по-отчетливо прозира не само наглата ръка на държавните кукловоди, но също така и престъпното невежество на работещите в българските средства за информация.

Мнозина от вас, уважаеми читатели, добре помнят фанфарите на властта веднага след избирането на сегашното правителство, когато като първостепенна задача бе рекламирано безплатното саниране на десетки хиляди жилищни блокове в България.
Хубавото Лиле (Павлова) се фръцкаше денонощно на синия екран и обещаваше на умилените от радост и надежда зрители да превърне панелните им коптори едва ли не в богаташки хасиенди, подобни на онези в Бевърли хилс.

Преди няколко дни се оказа, че безплатното саниране е било предизборна химера на манипулаторите от ГЕРБ, защото чак сега научихме за няколко десетки милиона лева, необходими, за да се контролира енергийната ефективност в жилищните блокове.
И тези милиони, разбира се, ще излязат от джоба на наивниците, повярвали, че бате Бойко ще ги гощава с безплатен обяд, пардон, че ще им пусне аванта при мечтания ремонт на бедняшките панелни крепости.
Други едни юнаци от т. нар. Комисия за енергийно и водно регулиране (КЕВР) само преди два месеца обявиха, че ще застанат като Гюро Михайлов срещу всяко искане за повишаване цената на електрическия ток.

Днес (петък) изтича срокът за обявяване на техните истински намерения, а десетки хиляди български граждани, влючително и целия роден бизнес, вече са настръхнали пред поредното предателство на славните ни „регулатори“.
Предлаганото от тях значително повишение на цените на тока за частните предприемачи безспорно ще предизвика поголовно поскъпване във всички сектори на нашата икономика и в крайна сметка ще удари болезнено и без това съдраните джобове на повярвалите в сладкодумните лъжи на Иван Иванов, шеф на КЕВР и таен екзекутор от специалния отряд за човешки инквизиции, ръководен от Командира в оставка Иван Костов.

Преди седмица вестник „24 часа“ публикува цели три страници с хвалебствия за банкерската тройка, избрана от новия гуверньор на БНБ Димитър Радев. „Изключителни професионалисти с безупречна репутация“ беше оценката на господин Радев на фона на световния резил, свързан с парите на КТБ и последвалите след него опасни трусове в недрата на финансовата ни система.
Точно пет дни след този безскрупулен панагерик относно вълшебните качества на новите стари подуправители на БНБ изплющя безмилостната плесница на Сметната палата, обявила „банковия надзор“ на нашата финансова цитадела за „сериозно занемарен“ – заключение, което моментално срути авторитета на гуверньора Радев и на прехвалените от него „немарливци“.

След управителя на БНБ дойде ред за излагация и на управителя на държавата Бойко Борисов. Поредната му реч за възхвала на ръководеното от него правителство, обяви, че милиардите, идващи от Брюксел и от „борбата“ срещу контрабандата, ще бъдат насочвани и занапред за асфалтиране на пътната мрежа у нас.
За журналистите, обръгнали от упорството на премиера да „радва“ българите с асфалт вместо с хляб, остана незабелязана една допълнителна подробност, свързана с грандоманските планове на бате Бойко.

Успоредно с гигантските разходи за асфалтиране, тече и една не по-малко грандиозна процедура за постоянни рекламации и солидни глоби, налагани за некачествено изпълнение на държавните поръчки.
Милиард и триста милиона лева са похарчени само за ремонти на лошокачествената продукция от фирмите изпълнителки, голяма част от които са на хора, приближени до управляващата партия.

Новините – такива, каквито не са, ни заливат всекидневно под диригентската палка на правителствените пиари и контролираните от тях медии. Нагледахме се на трагичната физиономия на военния министър Ненчев, обявил се за първата високопоставена жертва на хибридната война, която Русия водела срещу България.
Преди да се консултира с психиатър в тези поразяващи горещини, нашенският Швейк заяви без да му мигне окото, че 180 офицери от тайните служби на Кремъл непрекъснато го следят и се мъчат да му отрежат главата (разбирайте, политическата такава).
За подобни изявления един български лекар бе затворен в лудницата на Курило и там бе малтретиран до смърт от друг „кандидат за световна слава“, превърнал се в емблема на най-новата здравна реформа.

Актьорът трагик, играещ ролята на военен министър, заяви на всеослушание, че България заедно с НАТО ще подкрепи Турция в борбата й срещу ислямския тероризъм.
Услужливи медии подхванаха темата и изключително безсрамно изопачиха истината за бандитската политика на Анкара срещу кюрдския народ, представяна от някои нашенски международни фалшификатори като война срещу „Ислямска държава“.
В типичния си имперски стил САЩ само за дни смениха политиката на подкрепа за кюрдите в Близкия изток и застанаха на страната на анадолските военолюбци.

Идеята за буферна зона на територията на Сирия, която бе предложена от Анкара, обслужва не само завоевателните мераци на президента Ердоган, но и отдавнашните и засега безплодни усилия на Вашингтон да свали законното правителство в Дамаск.
На българските дебили, които днес подкрепят агресията срещу сирийската държава, само ще припомня, че ние също граничим с анадолската военно-политическа машина и съвсем реално в близко бъдеще можем да се изправим срещу аналогично решение за буферна зона на наша територия.

Достатъчно е бандитите от ДПС да се оплачат пред Високата порта от „мразещите“ ги българи и аскерът тутакси ще довтаса в Югоизточна България.
За да не остане назад във всеобщия медиен хаос през тазгодишните юлски горещини, в битката за медийна популярност се включи и особено атрактивната „тайфа на професорите“. Двама от тях, които телевизия СКАТ направи популярни пред българската общественост, буквално се хванаха за гушите, разменяйки псувни и обвинения относно фалшивите им професорски звания.

Други двама светила на историческия хоризонт пък се надпреварват в измислянето на нови чудеса и сензации, с които да примамят все повече намаляващия туристически поток към някои любопитни дестинации, свързани с древната българска история.
Проф. Овчаров откри в крепостта Перперикон тракийски меч, с който били „рязани хоботите на слонове“, участвали в персийските войски.
Преди още да повярваме, че персите и техните дългоухи „транспортьори“ са обсаждали планините около Кърджали, съперникът на Овчаров по разкриване на исторически сензации се провикна от Преслав и огласи, че е бликнала чудотворна вода в кладенеца на т. нар. Голяма базилика.

Проф. Божидар Димитров, наричан галено от неговите фенове Вампирски (заради намерения в Созопол скелет на предтеча на граф Влад Цепеш или Дракула, както е по-известен) предупреди премиера Борисов да си осигури неопренов костюм, защото щели да го окъпят с „чудотворната“ вода.
Тя била предречена от пророчицата Ванга преди много години, след като в съня й се появил ангелоподобния образ на проф. Димитров, посочен от петричката гадателка за бъдещия спасител на България.

Така че, драги читатели, считайте се вече за спасени и спете спокойно! За вас се грижат подбрани политически шутове, на които им е необходимо едно безропотно човешко стадо, за да продължат с престъпните си експерименти върху изтерзаната снага на Отечеството.


В категории: Коментари , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки